menu
Een aanzienlijk deel van onze verre groepsreizen vertrekt vanaf de luchthaven van Düsseldorf (DUS). De hoofdreden hiervoor is dat de vluchtprijzen ten opzichte van Schiphol in veel gevallen veel lager liggen. Met name in het hoogseizoen in de maanden juli en augustus kan dat verschil oplopen tot honderden euro's per vliegticket.
Op deze pagina helpen we je graag bij het regelen van vervoer van en naar de luchthaven. De luchthaven van Düsseldorf verwerkt jaarlijks net iets minder dan de helft van de vluchten op Schiphol, maar groeit elk jaar meer en is voor veel Nederlanders goed bereikbaar.
Amsterdam - 220 km (ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden)
Utrecht - 180 km (ongeveer 2 uur rijden)
Eindhoven - 115 km (ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden)
Maastricht - 100 km (ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden)
Groningen - 300 km (ongeveer 3 uur en 30 minuten rijden)
Enschede - 130 km (ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden)
Arnhem - 105 km (ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden)
Nijmegen - 95 km (ongeveer 1 uur en 10 minuten rijden)
Voor reizigers vanuit het westen van Nederland is de afstand dus een stuk groter, maar woon je in het midden of zuiden van Nederland, dan is de afstand niet verder dan naar Schiphol zelf of zelfs dichterbij.
Vanaf Amsterdam Centraal ben je in 2 uur en 11 minuten al op de luchthaven van Düsseldorf met slechts 1 overstap. Treinkaartjes hebben wisselende prijzen en hangen mede er vanaf of je bijvoorbeeld een kortingskaart hebt en welke treinverbinding je precies hebt.
Ons advies is om zoveel mogelijk samen in Nederland af te spreken samen te reizen. Dat is gezellig, maar ook prettig!
Een andere goede en vaak betaalbare optie is bijvoorbeeld de Flixbus. Vanaf Amsterdam vertrekt er zeker tien keer per dag een bus naar Düsseldorf, maar ook vanuit andere steden in Nederland reis je eenvoudig met een flixbus naar de luchthaven van Düsseldorf. Soms met overstap, soms rechtstreeks.
Als je aankomt op het treinstation neem je eenvoudig de SkyTrain (vanaf 03:45 in de ochtend tot 00:45 's nachts). Deze duurt zeven minuten en brengt je direct naar de luchthaven terminal.
Carpoolen is ook een voordelige mogelijkheid. Parkeren kan op de luchthaven zelf op een groot aantal parkeerplaatsen met wisselende prijzen. Gemiddeld genomen is parkeren op Düsseldorf stukken voordeliger dan het parkeren op Schiphol. Het advies is om gebruik te maken van de officiële parkeerplaatsen.
Deel je de kosten met meerdere personen? Dan wordt het al snel een goede optie om met de auto te reizen. Je bespaart dan brandstof en betaalt maar 1 keer parkeerkosten, die je vervolgens deelt door het aantal personen dat mee reist.
Een andere, wellicht leukere optie is om je vakantie een dagje eerder te beginnen en een overnachting te boeken waar parkeren is inbegrepen. Er zijn verschillende park & sleep arrangementen te boeken. Hierbij slaap je 1 nacht in een hotel voor je aan je reis begint en laat je vervolgens de auto achter op de parkeerplaats van het hotel. Vaak is dit een best voordelige optie en het biedt je de gelegenheid om nog wat te ondernemen in Düsseldorf zelf of om in ieder geval lekker uitgerust aan je reis te beginnen.
We raden je aan om je vervoer pas vast te leggen op het moment dat je reis vertrekgarantie heeft. Houd er rekening mee dat vluchttijden altijd gewijzigd kunnen worden door de luchtvaartmaatschappij. We hebben hier als reisorganisatie geen invloed op. Blijf dus zo flexibel mogelijk. Als het gaat om het boeken van een parkeerplekje kun je deze vaak nog tot kort voor vertrek gratis wijzigen of annuleren. Een treinkaartje hoef je in de meeste gevallen niet heel ver van tevoren te boeken.
Let er even goed op dat je de luchthavens niet door elkaar haalt. Er is een vliegveld dat Düsseldorf Weeze heet. Op dit moment maakt geen enkele Simi reis gebruik van deze luchthaven. We maken gebruik van de luchthaven Düsseldorf, met luchthaven aanduiding DUS.
De luchthaven is niet anders dan alle andere luchthavens. Op het scherm zoek je op waar je vlucht precies vertrekt. Voer je je vluchtnummer in op google, dan verschijnt over het algemeen ook direct de juiste informatie.
Vervolgens drop je je bagage af bij de bagageband en ga je door de security. De wachtrijen zijn op verreweg de meeste dagen kort en vanuit eerdere groepen die via Düsseldorf hebben gevlogen hebben we gehoord dat het eigenlijk altijd een prima ervaring is.
Zorg net als bij andere vluchten dat je ongeveer drie uur voor vertrek op de luchthaven bent. Reis je binnen Europa of alleen met handbagage? Dan kun je iets korter voor vertrek aanwezig zijn. Het advies is altijd om ruim te plannen. Niks is vervelender dan net in die éne lange file terecht te komen, een vertraging te hebben met trein of bus of onrustig op reis te gaan.
Düsseldorf heeft een ruim aanbod eetgelegenheden. Houd er rekening mee dat een flink deel van de eetgelegenheden zich al voor de security bevindt. De prijzen liggen gemiddeld iets lager dan in Nederland.
Düsseldorf biedt je de mogelijkheid gratis een tijdslot te reserveren voor je security-check. Je kunt dit per 5 passagiers tegelijk doen en kunt dit tussen 72 uur voor vertrek en 60 minuten voor vertrek inplannen.
Düsseldorf luchthaven - informatie
Parkeerplaats boeken Düsseldorf
Nee. Net als bij reizen vanaf Schiphol zorg je zelf dat je op de juiste tijd bij de luchthaven bent. Er is op de luchthaven geen reisleider van Simi aanwezig. Inchecken en aan boord gaan doe je dus zelf. In de meeste gevallen doet de groep dit samen, wat wel zo gezellig is natuurlijk! Wij voorzien je wel van een telefoonnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is voor noodgevallen. Je kunt ons dus altijd bereiken als er iets aan de hand is waarbij je dringend contact moet hebben.
Nee hoor. Een groepstickets is niks meer dan een verzameling mensen die op 1 boekingsnummer worden gezet. Iedereen kan los inchecken. Is er dus iemand later of komt iemand niet opdagen? Dan kun je gewoon zelf inchecken. De meeste groepen doen dit wel samen, omdat het op die manier handig is om te checken of iedereen bij elkaar in de buurt zit.
Eigenlijk niet. Een luchthaven is een luchthaven. Over de hele wereld zijn die min of meer gelijk aan elkaar. Let erop dat je geen vloeistoffen in je handbagage meeneemt, houd batterijen van elektrische apparaten juist wel in je handbagage, check of je een medicijnverklaring nodig hebt en controleer of je paspoort of id-kaart (afhankelijk van de bestemming) nog voldoet aan de geldigheidsduur die vereist is voor het land dat je bezoekt.