5x de zon opzoeken in de winter

5x de zon opzoeken in de winter

Verre groepsreizen Singlereizen

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de winterjassen komen tevoorschijn. Brrrr…. Maar wat als je dit jaar eens de zon opzoekt in plaats van te gaan koukleumen? We hebben vijf fantastische groepsreizen op een rij gezet waar je tijdens de winter heerlijk van het weer kunt genieten. Ideaal om even te ontsnappen en nieuwe (warme) avonturen te beleven.

1. Groepsreis Bali

Bali groepsreis

Onze 15-daagse groepsreis naar Bali is de ideale reis voor de zonaanbidders onder ons. Aangezien het eiland dicht bij de evenaar ligt, blijft de temperatuur er het hele jaar door vrijwel even warm. Sterker nog, tussen de koudste en warmste maand verschilt de gemiddelde temperatuur maar 2 graden!

Bij aankomst op Bali begint je avontuur in het kunstenaarsdorp Ubud, waar je je meteen onderdompelt in de lokale cultuur. Geniet van een fietstocht door de rijstvelden en traditionele dorpjes, en leer meer over de cultuur door een bezoek aan de heilige watertempel Tirta Empul.

De reis bevat ook spannende activiteiten zoals raften op de Ayung-rivier, waar je omringd  bent door indrukwekkende watervallen. En natuurlijk mag de spectaculaire zonsopgang vanaf de Batur-vulkaan niet ontbreken, een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Daarna is het tijd om op andere eilandjes verder te gaan met je avontuur. Verken de adembenemende schoonheid van Menjangan, een onbewoond eiland waar je geniet van een savannahike en onder de sterren slaapt op een prachtig strand. Na deze unieke ervaring vaar je naar het levendige Gili Trawangan. Hier kun je ontspannen op de witte stranden, zwemmen met tropische vissen en schildpadden, en deelnemen aan een snorkeltour.

Dus, in plaats van te rillen van de kou in Nederland terwijl de winterstormen om je heen razen, kun je je laten omarmen door de warme zonnestralen op het paradijselijke Bali. De combinatie van actieve excursies, culturele ontdekkingen, en ontspanning aan het strand zorgt ervoor dat deze 16-daagse groepsreis een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Je kunt mee met deze groepsreis op 25 november, 10 februari en 18 maart.

2. Costa Rica Groepsreizen

"Pura Vida" is niet voor niets het levensmotto van Costa Rica – het draait allemaal om genieten van het goede leven! En wat is er nu beter dan deze ervaring op te doen tijdens een 16-daagse groepsreis Costa Rica? Onze reis naar dit tropische paradijs biedt een avontuur vol met prachtige natuur, fascinerende dieren en rijke culturele ervaringen.

 Bij aankomst in San José word je verwelkomd door onze Nederlandstalige gids en maak je je klaar voor een unieke ervaring. Je gaat daarna namelijk op een spectaculaire boottocht door het Tortuguero National Park, waar je kunt genieten van de rijke biodiversiteit van dit beschermde gebied. Hier zie je kleurrijke vogels, speelse apen en misschien zelfs luiaards die ondersteboven in de bomen hangen!

Voor een adrenaline kick reis je daarna verder naar de indrukwekkende Pacuare-rivier voor een spannende rafttocht door de jungle. Hierna staat er een mooie hike naar een verborgen waterval op het programma.

Op dag 7 verblijf je bij een gastgezin in het dorpje Juanilama, waar je de lokale cultuur en tradities van de Costa Ricanen kunt ervaren. Zo krijg je bijvoorbeeld een latin dansles!

Vervolgens maak je in La Fortuna een prachtige hike langs de actieve Arenal-vulkaan, en heb je de mogelijkheid om te ontspannen in natuurlijke thermale bronnen. De reis vervolgt met een canopy-tour door de nevelwouden, waar je via ziplines het adembenemende uitzicht op de natuur kunt bewonderen.

Na al deze avonturen is het tijd om te ontspannen aan de kust van Samara. Hier kun je genieten van de zon, de zee en de prachtige stranden. Je kan deelnemen aan optionele activiteiten zoals surfen en paardrijden, maar natuurlijk ook gewoon relaxen met een cocktail in de hand.

Dus, ruil de winterkou in voor de warme zon en het mooie landschap van Costa Rica! Laat je verrassen door de natuurlijke wonderen en de rijke cultuur van dit land.

Je kunt mee met deze groepsreis op 14 januari en 25 februari.

3. Sri Lanka Singlereis

Stel je voor: de zon komt stralend op boven de weelderige, groene heuvels van Sri Lanka, terwijl je geniet van een dampende, versgezette kop thee. Heerlijk toch? Deze droom kan uitkomen met onze 16-daagse groepsreis Sri Lanka!

Bij aankomst in Colombo word je verwelkomd door onze lokale gids en vertrekken we naar de Dambulla-omgeving. Hier beklim je de iconische Sigiriya Lion Rock, een UNESCO-werelderfgoed, waar je kunt genieten van het uitzicht op het omliggende landschap. Ook verkennen we het charmante dorp Sigiriya per tuktuk of ossenkar en heb je de optie te genieten van een ontspannende kruidenmassage.

Onze reis vervolgt naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka. We bezoeken onder andere de Temple of the Tooth, waar volgens de legende de tand van Boeddha wordt bewaard, en het Gem Museum, dat een kijkje geeft in de wereld van edelstenen.

Vervolgens maken we een trektocht in de Knuckles Mountain Range, bezoeken we een houtsnijwerkfabriek, en brengen we de avond door met een traditionele dansshow. Maar de actie houdt nog niet op! Het raften, canyoning, hiken en een vertrouwenssprong in Kithulgala tijdens de dagen erna zijn ideaal voor de avontuurlijke reiziger.

Dan is eindelijk tijd voor je kopje thee! We reizen namelijk verder naar Nuwara Eliya, en genieten daar van de prachtige theeplantages, bezoek een theefabriek en doen mee aan een theeproeverij. En de onvergetelijke treinrit tussen Nanu Oya en Ella – wat bekend staat als een van de mooiste treinritten ter wereld(!) – laat je verder dromen terwijl je geniet van spectaculaire uitzichten op de omgeving.

Op dag 11 maken we een prachtige wildlife safari in Yala National Park, waar je naast de beroemde Aziatische olifant nog 44 andere soorten zoogdieren en vogelsoorten kan spotten.

Na een verkenning van het historische werelderfgoed Galle, sluiten we het avontuur af aan het strand van Koggala. Neem een (inbegrepen) surfles, maak een standwandeling, of relax lekker met een drankje. Tijdens de laatste dagen hebben we nog een stadstour door het bruisende Colombo en een heerlijk afscheidsdiner in Negombo.

Dus maak deze droom waar en geniet van de warme zon en de betoverende schoonheid van Sri Lanka!

Je kunt mee met deze groepsreis op 9 december, 12 februari en 19 maart.

4. Singlereizen Mexico

Onze 15-daagse groepsreis Mexico biedt de perfecte ontsnapping aan de winterse kou. De gemiddelde jaartemperatuur in populaire gebieden zoals Cancún ligt rond de 27 graden Celsius, perfect om het hele jaar door van te genieten!

De reis begint in het bruisende Mexico-Stad, waar je de levendige cultuur en geschiedenis ontdekt. Bezoek de indrukwekkende universiteit en het artistieke Coyoacán, en maak een traditionele trajinera-boottocht door de kleurrijke kanalen van Xochimilco.

Tijdens een fietstocht in Teotihuacán fiets je langs de indrukwekkende piramides, terwijl je meer leert over deze oude beschaving. Vervolgens reis je naar Cholula en Puebla, waar je indrukwekkende kerken, kapels, en kathedralen bezoekt.

Natuurlijk mag de natuur ook niet ontbreken. In het dorp Santa Maria del Tule bezoek je de indrukwekkende Tule Tree, die bekend staat als de wijdste boom ter wereld – het heeft een omtrek van wel meer dan 14 meter! Ook vaar je door het spectaculaire nationaal park Cañón del Sumidero, en zwem je in verfrissende helderblauwe wateren bij de Agua Azul en Misol Ha-watervallen.

De reis vervolgt zich in de beroemde archeologische plekken van Palenque, Uxmal en Chichén Itzá, waar je de rijke geschiedenis van de Maya-cultuur kunt bewonderen. En om de ervaring compleet te maken, kun je zwemmen in een cenote – een zoetwatergrot met kraakhelder blauw water.

Dus, vergeet de winterse somberheid en stap in de levendige wereld van Mexico! Laat je meevoeren door een mix van historische ontdekkingen en natuurlijke wonderen.

Je kunt mee met deze groepsreis op 28 januari en 4 maart.

5. Jongerenreis Thailand

Thailand is een geliefde bestemming voor winterreizen, en niet zonder reden. Onze 15-daagje groepsreis Thailand heeft een indrukwekkende combinatie van prachtige natuur, levendige steden en ontspannende stranden.

Bij aankomst in Bangkok word je hartelijk verwelkomd door onze lokale gids met een traditioneel welkomstdiner. De volgende dag reizen we naar Kanchanaburi. Hier bezoek je het oorlogsmuseum en wandel je over de iconische Bridge over the River Kwai.

Het avontuur gaat verder naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand, waar je op de fiets langs eeuwenoude tempels en ruïnes glijdt. Per nachttrein reizen we naar Chiang Mai, waar de tempels met Lanna-architectuur en de olifantenwelzijnsprojecten je hart zullen verwarmen. En tijdens een biologische kookles leer je niet alleen de smaken van Thailand, maar geniet je ook van het bereiden van je eigen maaltijd.

Een van de hoogtepunten van de groepsreis is de jungle trekking, waar je de ‘hidden hill tribe’ leert kennen en samen met de locals dineert. Na een onvergetelijke nacht in een bamboehut op 1600 meter boven zeeniveau, float je de volgende dag rustig op bamboerafts over een rivier richting de stad Chiang Mai.

In deze stad heb je wat vrije tijd om te gaan verkennen, maar we sluiten de dag niet af zonder een bezoek aan de Night Bazaar – de grootste markt van Chiang Mai!

De volgende dag bezoeken we nog enkele prachtige tempels, bouwwerken en winkeltjes, om ons vervolgens klaar te maken voor de nachttrein naar Bangkok. Hier ontdekken we de volgende dag de stad met een fietstocht langs de lokale markten en tempels. Erg handig voor alle smalle steegjes!

De reis vervolgt naar het zonovergoten Phuket, waar avontuur op je wacht met wildwaterraften en ziplinen. Geniet van de zon op de prachtige stranden, of verken de kleurrijke straten van de stad.

Als we deze onvergetelijke reis afsluiten met een afscheidsdiner, omringd door de warme zon, reflecteer je op de nieuwe vriendschappen en ervaringen die je hebt opgedaan.

Je kunt mee met deze groepsreis op 8 december en 3 februari.

Conclusie

Of je nu houdt van cultuur, natuur, avontuur, of simpelweg relaxen op het strand, deze vijf bestemmingen bieden alles wat je zoekt om de winterzon op te zoeken. Ook nieuwsgierig naar de andere reizen? Bekijk dan het overzicht van alle groepsreizen die wij in de winter aanbieden! Er is altijd een groepsreis die bij je past!