5 redenen waarom reizen goed voor je is

5 redenen waarom reizen goed voor je is

Singlereizen Alleen op reis

Een groepsreis is ontzettend leuk, dat is een feit (althans, dat vinden wij ;-)). Maar reizen is ook nog eens ontzettend goed voor je. Reizen biedt de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen. Door te reizen ga je misschien zelfs de kleinste dingen in het leven nog meer waarderen, zoals een prachtige zonsopkomst of een rustig ontbijtje. Als je nog niet veel hebt gereisd maar dit wel heel graag wilt doen, dan kan het zijn dat je reizen een beetje spannend vindt. Dan is een groepsreis met leeftijdsgenoten ideaal! We delen vijf voordelen van reizen met je!

5 redenen waarom reizen goed voor je is

1. Reizen verbreedt je horizon

Op vakantie gaan dwingt je om uit je comfortzone te stappen. Je komt terecht op onbekende plekken, met andere talen, gewoontes en eten. Hierdoor stel je je open voor een andere manier van leven. Blijf je altijd in Nederland, dan blijf je in je bubbel zitten, waar alles veilig en vertrouwd aanvoelt. Dat kan heel erg prettig zijn, maar het is zo zonde! Het is zo ontzettend leuk om nieuwe plekken en culturen te ontdekken.

Een groepsreis biedt hierbij het perfecte balans: je reist met Nederlandse (en soms Vlaamse) leeftijdsgenoten en gaat samen deze ervaring aan. Je kunt dan ook samen met je nieuwe reisbesties kletsen over jullie nieuwe ontdekkingen en neemt samen een koffer aan herinneringen mee naar huis. Weer thuisgekomen zul je merken dat je misschien nu wel anders tegen dingen aankijkt en sommige dingen nog meer waardeert. Een leuke ervaring!

Is een groepsreis iets voor mij?

2. Het gevoel van vrijheid ervaren tijdens groepsreizen

Wanneer je op groepsreis bent kun je alles even helemaal loslaten: geen volle agenda, geen verplichtingen, geen huishouden, geen studie, noem het maar op. Wanneer je reist hoef je lekker even helemaal niks en hoef je je alleen maar bezig te houden met mooie plekken bezoeken en vooral gewoon genieten. En dat gevoel is heel bijzonder. Ontsnap even lekker aan het drukke leven. Je zult je misschien wel ineens realiseren dat je altijd Whatsapp of social media checkt. Wat is er dan lekkerder dan even weg te gaan en gewoon bezig te zijn met alle nieuwe indrukken. Bovendien heb je ook nog de voor- en napret van de reis die je een blij gevoel geven. Iets om naar uit te kijken is altijd een fijn gevoel. Het is ook zeker aan te raden na afloop mooie fotoboeken te maken van je reisavonturen!

3. Je ontwikkelt jezelf, ook tijdens een singlereis

Hoewel wij als reisorganisatie ons uiterste best doen om alles volgens planning te verlopen, op reis kunnen er altijd dingen net even iets anders lopen dan gepland. Dit geldt zowel voor groepsreizen als wanneer je zelf of met vrienden op pad zou gaan, zeker bij verre reisbestemmingen. Dit maakt reizen wel een ideale manier om goed met veranderingen om te leren gaan. Ook ontdek je of je jezelf kunt redden in onverwachte situaties en leer je flexibel te zijn. Of je het de eerste keer nou leuk vindt of niet, een reis, vooral naar de meer exotische bestemmingen, is een goede manier om je geduld op de proef te stellen. Tijdens de jongerenvakanties van Simi Reizen is er trouwens bij elke reis ter plekke een gids of Simi host aanwezig, fijn als je voor de eerste keer op reis gaat of voor de eerste keer een verre reis wilt maken. Reizen zorgt ervoor dat je jezelf echt een stuk beter leert kennen.

Ook maak je kennis met allemaal nieuwe dingen. Je gaat nieuwe dingen proeven, nieuwe dingen zien en leert nieuwe mensen kennen. Je leert misschien wel met stokjes eten of je proeft dingen die heel erg pittig zijn. Misschien ga je wel ziplinen, abseilen of raften. En misschien ga je wel bij lokale mensen thuis slapen. Dat allemaal maakt je dapperder. Daarnaast zal je natuurlijk ook van alles over een bestemming leren. Bijvoorbeeld over de taal, tradities en cultuur. Wanneer je je nieuwsgierig opstelt zul je merken dat je met een rugzak aan ervaringen terugkomt. En hoe waardevol is dat!

4. Je leert nieuwe mensen kennen tijdens een jongerenreis

Reizen verbindt mensen. Bij een groepsreis kom je gemakkelijk in contact met anderen en leer je gegarandeerd nieuwe mensen kennen. Vaak ontstaan er sterke banden en soms zelfs vriendschappen voor het leven. Samen een ervaring delen, in dit geval een jongerenreis, verbindt enorm. Reizen is dus een leuke manier om mensen te ontmoeten op bijzondere plekken. Geen zorgen dat je geen klik hebt trouwens. Je hebt samen de bestemming en het avontuur al als gemeenschappelijke interesses. Daarnaast ga je met een mooie groep op pad, waardoor er altijd wel iemand tussen zit waarmee je het goed kunt vinden. De jongeren reizen van Simi Reizen boek je standaard met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar.

5. Je leert dingen in het leven meer te waarderen

Een van de meest waardevolle dingen die je kunt leren van reizen, is te waarderen wat we thuis als vanzelfsprekend zien. Tijdens het reizen zul je er snel achterkomen dat we in Nederland een heel bevoorrecht leven leiden. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van schoon drinkwater, voldoende eten en eindeloze mogelijkheden aan entertainment: social media, sportclubs, theaters, muziekverenigingen, etc. 

Op verre bestemmingen is niet altijd een warme douche beschikbaar, moet je soms gewoon eten wat de pot schaft en zijn de voorzieningen in bijvoorbeeld Cuba gewoon heel anders geregeld. In diverse landen is wat er die avond wordt gegeten afhankelijk van wat er op een dag wordt verkocht en in andere landen heb je weer minder vrijheid om uit te spreken wat je wilt uitspreken. En weer midden in de woestijn heb je geen wifi en word je gedwongen te genieten van je omgeving en de mensen met wie je samen bent. Hierdoor leer je echt genieten van de kleine dingen in het leven en alles waar je thuis toegang tot hebt. 

De dilemma's van thuis, zoals wat je deze week moet eten en of je dit weekend liever met vrienden de stad in gaat of liever een serie gaat bingewatchen, lijken allemaal opeens helemaal niet zulke grote ‘problemen’ meer. Hierdoor ga je thuis nog meer genieten van die lekkere kop thee op de bank, de knuffels van je huisdier, je stabiele internetverbinding en die grote hoeveelheid aan maaltijdkeuzes. Genieten van de kleine dingen is enorm waardevol.

En zo zijn er nog tal van redenen waarom reizen zo goed voor je is. Ga je mee?