Waarom Finland op je winter-bucketlist moet staan!

Waarom Finland op je winter-bucketlist moet staan!

Groepsreizen Europa Winterreizen

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke winterervaring, dan is onze groepsreis naar Finland precies wat je nodig hebt. Hier zijn een paar redenen waarom een Finland winterreis absoluut op je bucketlist moet staan!

1. Overnacht in je eigen Quinzee

Een van de meest bijzondere activiteiten tijdens deze jongerenreis is het bouwen van je eigen quinzee – een soort iglo die je zelf maakt door een bult sneeuw uit te hollen. Maar de echte uitdaging komt 's avonds: je krijgt de kans om in je zelfgemaakte quinzee te overnachten! Voor degenen die liever binnen slapen, is er een heerlijk alternatief. Terwijl de ene helft van de groep de kou trotseert in de quinzee, geniet de andere helft van een ontspannend kruiden voetbad in de sauna en een warme nacht in de gezellige lodge. De volgende avond draaien de groepen om, zodat iedereen dit unieke avontuur kan meemaken!

2. Husky safari en rendierboerderij: bucketlist material!

Op dag 6 staan er twee onvergetelijke activiteiten op het programma: een bezoek aan een rendierboerderij en een husky safari. Je mag de rendieren voeren en zelfs ervaren hoe het is om door ze voortgetrokken te worden in een slee. Maar misschien is de husky safari wel het hoogtepunt van de reis. Door met de hondenslee door het winterse landschap en frisse lucht om je heen te glijden, ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid.

3. Noorderlicht en sterrenhemel

Tijdens een avondwandeling door de donkere bossen krijg je de kans om duizenden sterren te zien. En met een beetje geluk verschijnt zelfs het noorderlicht aan de hemel! Er is nauwelijks lichtvervuiling, dus de kans om de melkweg te zien is groot. Dit alleen al is reden genoeg om deze groepsreis naar Finland te boeken!

Onthoud wel dat het noorderlicht een natuurfenomeen is en we geen garanties kunnen geven. Echte zijn de gemiddelde kansen om het licht te aanschouwen in dit gebied wel groot.

4. Sneeuwschoenwandeling en Riisitunturi National Park

Op dag 4 staat een van de meest bijzondere ervaringen van de reis op het programma: een dagtocht naar het adembenemende Riisitunturi National Park. Dit natuurgebied is een van de meest gefotografeerde plekken in Finland, en je zult snel ontdekken waarom. Bij aankomst trek je sneeuwschoenen aan, waarmee je moeiteloos door de diepe sneeuw kunt wandelen. Samen met de gids speur je samen naar sporen van de dieren die hier leven. Halverwege de tocht komt een echte uitdaging: een vuurtje stoken zonder lucifers! Zodra het vuur brandt, geniet je van een heerlijke kampvuurmaaltijd, midden in de natuur.

5. Ontdek de Finse sauna cultuur

Wist je dat de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur? Tijdens deze groepsreis leer je alles over de geschiedenis en tradities van de Finse sauna. Je leert bijvoorbeeld hoe je zelf een traditionele sauna kunt opwarmen. En de sauna’s zijn overigens ook beschikbaar tijdens je hele verblijf, dus je kunt je altijd opwarmen na een dag vol avontuur!

6. Actief genieten

Of je nu een ervaren sporter bent of het gewoon leuk vindt om iets nieuws te proberen, Finland biedt voor ieder wat wils. Zo leer je schaatsen als een echte Fin, en krijg je de kans om cross country skiën (langlaufen) te proberen – een van de populairste wintersporten in Finland! En neem deel aan een spannend sneeuwballengevecht met je medereizigers, wat zorgt voor veel plezier en team spirit. Geen gebrek aan actie in ieder geval!

7. Geniet van vrije tijd en het gezellige Ruka

De jongerenreis biedt ook ruimte voor ontspanning. Je hebt tijd om een boek te lezen, te genieten van de sauna of het prachtige landschap in je op te nemen. Daarnaast breng je een dag door in het levendige dorp Ruka, waar je (optioneel) kunt skiën, snowboarden of zelfs een duik kunt nemen in een ijszwembad! We sluiten de dag af met een gezellig afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Kortom, wat deze groepsreis zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning. Van quinzees bouwen en husky safari’s tot sauna sessies en vrije tijd om te relaxen: er is voor iedereen iets te doen. En dat allemaal in een kleine, gezellige groep van gelijkgestemde reizigers! Dus, waar wacht je nog op? Deze wintergroepsreis naar Finland biedt een unieke kans om onvergetelijke herinneringen te maken.