Jongerenvakanties - de top 10

Jongerenvakanties - de top 10

Tips en adviezen

Jongerenvakanties zijn er in alle soorten en maten. Van de bekende zuipvakanties op populaire plekken als Mallorca en Sunny Beach, tot meer gevarieerde reizen voor jongeren. Bij Simi zijn we expert op het gebied van avontuurlijke jongerenvakanties over de hele wereld

Hieronder bespreken we de top10 reisbestemmingen voor jongeren. Een aantal daarvan is welbekend, een aantal is nog helemaal in opkomst. 

Nummer 1: Kroatië 

Kroatië is nog altijd één van de meest populaire bestemmingen voor een jongerenvakantie. Betaalbaar, met veel actieve mogelijkheden, maar ook volop zon én goede uitgaansmogelijkheden. 

Een aantal redenen om voor Kroatië te kiezen voor jouw jongerenvakantie: 

  • Mooi weer en veel zon in de zomer
  • Goede uitgaansmogelijkheden
  • Veel geschiedenis en culturele dingen
  • Dicht bij het strand
  • Mogelijkheid om actieve dingen als ziplinen, raften en rivertubing te doen

Waarom met Simi naar Kroatië?

  • Deze vakanties scoren altijd uitstekende reviews
  • Je reist met je reisgenootjes samen. Samen uit, samen thuis
  • Een groot deel van de reizigers boekt alleen
  • Excursies zijn gewoon inbegrepen bij je reissom
Jongerenreis Kroatie

Nummer 2: rondreis Vietnam

Vietnam is niet alleen 1 van de goedkoopste landen om doorheen te reizen, maar ook nog eens heel authentiek. De laatste jaren is de populariteit van Vietnam enorm gegroeid. Geheel terecht, want je boekt een echte reis door Zuidoost-Azië in een land dat volop in ontwikkeling is. Vietnam is afwisselend, heeft heerlijk eten en is ter plekke heel betaalbaar. 

We vertrekken met Simi meerdere keren per jaar naar Vietnam voor een prachtige rondreis. Een aantal redenen om voor een jongerenvakantie Vietnam te kiezen:

  • Authentieke bestemming
  • Heerlijk eten
  • Betaalbaar 
  • Interessante geschiedenis
  • Top inbegrepen excursies
  • Vlucht inbegrepen: samen uit, samen thuis! 

Nummer 3: rondreis Costa Rica

Als je op zoek bent naar een veelzijdige vakantie is Costa Rica een aanrader. Niet alleen is toerisme in Costa Rica goed ontwikkeld en is er veel te beleven, het is ook een land waar je nog heerlijk kunt genieten van een drankje in de avonden. 

Reizigers kiezen voor een jongeren vakantie naar Costa Rica omdat:

  • Het reisprogramma divers is, van prachtige stranden tot de jungle en de bijzondere nevelwouden
  • Er veel excursies al standaard inbegrepen zijn
  • Je een best avontuurlijke reis boekt met onder andere een tweedaagse raft tocht in de jungle
  • Er genoeg plekjes zijn waar je terecht kunt voor wat te drinken 's avonds
  • Er enorm veel verschillende planten en dieren te bewonderen zijn. 
Costa rica jongerenvakanties

Nummer 4: groepsreis Toscane, Italië

Minder ver weg, maar daarom niet minder de moeite waard is deze groepsreis naar Toscane. Vanuit een vast hotel onderneem je je excursies. Niet elke dag je tas inpakken en uitpakken dus, maar vanuit je hotel de mooiste excursies beleven, die inbegrepen zijn bij je reissom. 

Deze reis wordt vooral geboekt:

  • Zodat je Pisa en Florence van je bucketlist kunt halen
  • Om de inbegrepen kookcursus en verschillende excursies
  • Om dee prachtige hikes en fietstocht die inbegrepen zijn
  • Om het heerlijke Italiaanse eten

Nummer 5: Rondreis West-Canada

Veel jongeren die de rondreis West-Canada boeken, doen dit vooral vanwege de indrukwekkende natuur. Zo bezoek je de Rocky Mountains, kom je langs prachtige meren, hoge bergen en diepe valleien. 

Wat Canada een topbestemming maakt is vooral de natuur, de kans op het zien van beren in het wild en nog een heleboel andere dieren. Zo staat een walvissafari op het programma (inbegrepen bij je reissom) en maken we een prachtige overtocht met de veerboot naar Vancouver Island. 

Canada jongerenvakantie

Nummer 6: rondreis Balkan

De rondreis Balkan brengt je maar liefst naar vier verschillende landen. Deze jongerenvakantie brengt je onder meer in Noord-Macedonië, Kosovo, Albanië en Montenegro. 

Deze reis wordt door jongeren veel geboekt vanwege het mooie weer, de culturele uitstapjes en de inbegrepen excursies als een wijnproeverij, rondleiding door Ohrid in Macedonië en het kajakken op het meer van Shkoder. 

Je boekt met deze rondreis een afwisselende reis, maar hebt ook tijd om te relaxen. Groot voordeel: de prijzen van maaltijden en drankjes liggen nog een stuk lager dan op veel andere plekken in Europa. 

Nummer 7: Tanzania en Zanzibar

Hoewel een rondreis door Tanzania en Zanzibar zeker niet goedkoop is, boek je wel een once-in-a-lifetime avontuur. Onze groepsreis Tanzania brengt je naar prachtige plekken met natuurlijk wildsafari's als inbegrepen hoogtepunt van je rondreis. 

We bezoeken de Kilimanjaro, gaan naar regenwouden, bezoeken het Serengeti National Park en sluiten de reis af met een paar dagen in Zanzibar, waar je kunt genieten van zon, zee en strand voor de laatste dagen van je rondreis. 

Tanzania jongeren

Nummer 8: Sri Lanka reizen

We vertrekken een keer of 20 per jaar naar dit fascinerende eiland in de Indische Oceaan. Je boekt een heel verzorgde reis waar zelfs je maaltijden vrijwel allemaal inbegrepen zijn. 

Deze reis wordt geboekt om:

  • De kennismaking met echt Azië
  • De beroemde treinrit van Ella naar Nuwara Elya
  • De vele inbegrepen excursies zoals de Temple of Tooth
  • Het avontuur: raften, surfen en meer zijn inbegrepen bij je reissom
Sri Lanka reizen

Nummer 9: groepsreizen Griekenland

De zomer doorbrengen in het zonnige Griekenland is een aanrader. Onze groepsreis vertrekt vanuit Thessaloniki waar je de eerste nachten verblijft. Vervolgens trekken we door naar de stad Keramoti waar we de rest van de reis doorbrengen. 

Het ideale van slechts twee verblijven is dat je niet elke dag je koffer opnieuw hoeft in- en uit te pakken. Met excursies als een bezoek aan de kloosters van Meteora, een kajaktocht op een rivier, en verschillende andere, kleine excursies boek je een volledige reis. 

Last but not least: 10 - jongerenvakanties Bali

Bali is een tropisch paradijs. Tijdens je rondreis Bali maak je kennis met alles wat Bali te bieden heeft. Je gaat fietsen tussen de rijstvelden, maakt kennis met lokale gewoontes, gaat raften in de jungle, maar geniet ook van prima hotels op levendige plekjes. We bezoeken verschillende tempels, beklimmen een vulkaan bij zonsopkomst, krijgen surfles en gaan snorkelen. Een veelzijdige reis dus, die altijd al snel uitverkocht raakt. 

Jongerenvakanties bij Simi

Maar, de belangrijkste reden om een jongerenvakantie te boeken bij Simi is dat je op reis gaat met gelijkgestemden. Je kunt erop rekenen dat er altijd wel iemand in je groep zit waarmee het goed klikt. Je reist bij Simi met relatief grote groepen. 

Dit zorgt ervoor dat je altijd aanspraak hebt, maar dat er ook altijd een levendige, gezellige sfeer is tijdens onze reizen. Hoewel een groot deel van de reizigers solo boekt (zeker 70%), merk je hier niks van als je de groep zou tegenkomen ergens. 

Met jaarlijks duizenden reizigers weten wij precies hoe we een reis tot een succes moeten maken. Doordat excursies altijd inbegrepen zijn bij je reissom, kun je redelijk budgetteren én leer je je reisgenoten goed kennen.