10 dingen die je nog niet wist over Sri Lanka

10 dingen die je nog niet wist over Sri Lanka

Verre groepsreizen Singlereizen

Sri Lanka is een prachtig eiland vol verrassingen! Terwijl je je voorbereidt op je groepsreis, hebben we de tien leukste weetjes over Sri Lanka voor je op een rij gezet. Van de geurige kaneel tot de mooiste theetuinen en de beste surfspots – met deze feitjes haal je nog meer uit je Sri Lanka groepsreis!

1. De geboorteplaats van kaneel

Kaneel is niet alleen een van de meest populaire specerijen, het heeft ook een lange geschiedenis in Sri Lanka. Al sinds de oudheid was het eiland een van de belangrijkste bronnen van kaneel voor de Romeinen, Grieken en Egyptenaren, die het gebruikten voor parfum, medicijnen en zelfs voor het balsemen van lichamen. Vandaag de dag is Ceylon-kaneel (de fijnste variant) nog steeds een van de meest gewilde kaneelsoorten ter wereld. 

Groepsreizen Sri Lanka specerijen

2. Het ruime aanbod aan outdooractiviteiten

Sri Lanka is een walhalla voor mensen die van buitenactiviteiten houden. Van de bergen in het binnenland tot de stranden aan de kust, er is hier zoveel te doen! Sri Lanka is dus een perfecte bestemming voor jij die van avontuur houdt en niet kan wachten om te gaan hiken, surfen en raften. Niet alleen dat, maar je zult ook op safari gaan in Yala National Park tijdens de Sri Lanka groepsreis, waar je de enorme diversiteit aan dieren onder ogen zult komen!

Actie groepsreizen Sri Lanka

3. De theeproductie

Wist je al dat Sri Lanka wereldwijd bekend staat om zijn theeproductie? De beroemde Ceylon-thee wordt verbouwd in de groene heuvels van Nuwara Eliya en Ella. Tijdens jouw rondreis door Sri Lanka zul je dan ook een bezoekje brengen aan een theefabriek, waar je meer te weten komt over de productie van thee. Daarnaast zul je niet alleen thee gaan proeven, maar ook gaan genieten van de prachtige uitzichten over de uitgestrekte theetuinen en theevelden.

Sri lanka groepsreis

4. Surfen in een paradijsje

Sri Lanka biedt enkele van de beste surfplekken ter wereld, zo kun je tijdens jouw vrije dag in Koggala een surfboard pakken en genieten van het heldere blauwe water bij een van de langste en minst drukke stranden van Sri Lanka. Naast Koggala zijn er nog andere fantastische surfplekken zoals Arugam Bay, die wordt beschouwd als een van de beste surfspots van Azië. Zowel beginners als ervaren surfers kunnen hier goed terecht om lekker relaxed te surfen! Tijdens je groepsreis Sri Lanka ga je een basisles surfen doen!

Surfen groepsreis Sri Lanka

5. Streetfood proeven tijdens je Sri Lanka groepsreis

De Sri Lankaanse keuken wordt gekenmerkt door zijn heerlijke curries, pittige sambals en verse zeevruchten. Streetfood zoals hoppers (een soort rijstpannenkoek) en kottu roti (fijngehakte broodreepjes met groenten en vlees) zijn echte aanraders om een keer te proberen, mocht je het aandurven ;-). Als je je smaakpapillen echt wilt uitdagen, probeer dan ook de pittige sambol, gemaakt van geraspte kokosnoot, rode chilipepers en citroen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere lekkernijen, zoals egg roti en pittige viskoekjes (isso wade), die je bij de kraampjes langs de weg kunt vinden.

Groepsreizen Sri Lanka streetfood

6. Een multicultureel land

Sri Lanka is een bijzonder land waar veel verschillende culturen en tradities samenkomen. Mensen van verschillende religies, zoals boeddhisten, hindoes, moslims en christenen, leven hier allemaal samen. Dit maakt het eiland uniek en kleurrijk! Het multiculturele karakter van Sri Lanka is terug te zien in de verschillende religieuze tempels en festivals die door het hele land plaatsvinden. Zo is de boeddhistische tempel van de Heilige Tand in Kandy een belangrijk pelgrimsoord, terwijl hindoes kleurrijke tempels hebben verspreid over het eiland. Tijdens de Sri Lanka groepsreis maak je uitstekend kennis met de cultuur!

Sri Lanka singelreizen

7. Sri Lanka heeft een grote biodiversiteit

Sri Lanka is een bijzonder eiland vol leven! Er zijn veel verschillende dieren en planten, en sommige zie je nergens anders ter wereld. Zo vind je er onder andere de Sri Lankaanse luipaard, de lippenbeer en diverse vogelsoorten. Als jij een echte natuurliefhebber bent is een rondreis door Sri Lanka dus zeker een aanrader, aangezien Sri Lanka behoort tot een van de 36 biodiversiteitshotspots van de wereld! Dit betekent dat er enorm veel unieke dier- en plantsoorten te vinden zijn. Naast de indrukwekkende grote dieren zoals luipaarden en olifanten, zijn er ook veel kleinere beestjes te zien, zoals kleurrijke vlinders en amfibieën.

Natuur Sri Lanka groepsreis

8. Het eiland van de edelstenen

Sri Lanka is wereldberoemd om zijn prachtige edelstenen welke te vinden zijn in de mijnen van Ratnapura. Je vindt ze op het eiland dan ook in veel verschillende kleuren, zoals geel, groen en roze. Al heel lang komen koningen en belangrijke mensen uit andere landen hier naartoe om de mooie saffieren, robijnen en maanstenen te bewonderen. Veel van deze stenen zijn zelfs gebruikt in koninklijke kronen.

Sri Lanka singlereis

9. Een kruidenbad in Sri Lanka

Wist je dat je in Sri Lanka in een kruidenbad kunt gaan? Dit bad zorgt voor een ontspannende en therapeutische ervaring waarbij verschillende kruiden (kamille, kaneel en gember) in warm water worden toegevoegd. Dit bad helpt om lichaam en geest te verjongen en is heerlijk om in te ontspannen. Kruidenbaden maken deel uit van de traditionele Ayurveda-behandelingen, die in Sri Lanka al duizenden jaren worden ingezet. Deze natuurlijke geneeswijze richt zich niet alleen op ontspanning, maar ook op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest, en wordt vaak gecombineerd met massages en het drinken van kruidenthee. Aanradertje dus wanneer je tijdens jouw reis toe bent aan een selfcare momentje!

Groepsreizen Sri Lanka

10. Verschillende talen

In Sri Lanka worden twee hoofd-talen gesproken: Singalees en Tamil. Dit laat gelijk ook zien hoe divers de bevolking is. Ongeveer 75% spreekt Singalees en zo’n 25% spreekt Tamil. Engels is daarnaast ook belangrijk, vooral in het onderwijs en in de handel. Vooral met de jongere bevolking kun je prima een gesprek aanknopen in het Engels tijdens je Sri Lanka groepsreis! Jullie gids spreekt zowel Engels als de lokale taal.

Sri Lanka groepsreizen

Zoals je ziet valt er dus genoeg te ontdekken in Sri Lanka, ontdek het tijdens de Sri Lanka groepsreis! Één ding is in ieder geval zeker: dit eiland heeft voor iedereen iets te bieden. Deze rondreis zal jou naar een heleboel mooie plekjes op Sri Lanka leiden. We wensen je alvast heel veel plezier tijdens je groepsreis door Sri Lanka!