Door Thailand rondreizen met leeftijdsgenoten

Door Thailand rondreizen met leeftijdsgenoten

Verre groepsreizen Singlereizen Alleen op reis

Er zijn talloze redenen om een rondreis door Thailand te maken. Het lekkere Thaise eten, het fijne klimaat, de prachtige tempels en de indrukwekkende jungle.. we kunnen nog wel even doorgaan. Thailand is al jaren een geliefde bestemming voor backpackers, maar niet iedereen voelt zich comfortabel bij het idee om alleen naar een ver land te reizen en daar spontaan het avontuur aan te gaan. Gelukkig zijn er groepsreizen waarbij je je aan kunt sluiten!

Een groepsreis is ideaal als je een ver land wilt ontdekken, leeftijdsgenoten wilt leren kennen en de grootste hoogtepunten van je bucketlist wilt afstrepen (die gewoon al voor je geboekt zijn, lekker makkelijk!). Je hoeft je geen zorgen te maken over de planning en kunt optimaal genieten van alle indrukken en bijzondere momenten. 

Bij Simi Reizen reis je samen met andere avonturiers tussen de 18 en 32 jaar. Je beleeft de rondreis Thailand dus echt met leeftijdsgenoten en geniet van een programma dat speciaal is samengesteld voor ‘jonge mensen’. Hierdoor combineer je sightseeing met gezellige momenten en de nodige actie! Benieuwd wat je precies kunt verwachten van een groepsreis Thailand? Je leest het in dit artikel!

Ayutthaya Thailand groepsreis

De route en hoogtepunten van de rondreis Thailand

Er zijn een aantal dingen die je in Thailand absoluut gezien moet hebben:

  • De hoofdstad Bangkok - spreekt voor zich, hoort erbij tijdens een bezoek aan Thailand en is ook 100% de moeite waard
  • De oude hoofdstad Ayutthaya - deze voormalige hoofdstad staat vol met eeuwenoude tempels en ruïnes, heel bijzonder!
  • De stad Chiang Mai - hier vind je hele bijzondere tempels, maar ook leuke markten en mogelijkheden voor het ondernemen van een kookles
  • De jungle - Thailand heeft een prachtige jungle en natuurlijk mag een bezoek aan een hidden hill tribe ook niet ontbreken!
  • De bijzondere tempels van Khao Lak - bezoek een tempel in een grot en zie hele bijzondere standbeelden van verschillende goden
  • Het schilderachtige Phuket - deze stad heeft een topsfeer en prachtige gekleurde gebouwen, daarnaast is het eiland Patong (waar Phuket op te vinden is) omringd door prachtige stranden

Om al deze Thailand hoogtepunten tijdens je groepsreis te kunnen bezoeken, vlieg je eerst naar Bangkok. Wist je trouwens dat bij Simi Reizen standaard de vliegtickets zijn inbegrepen bij je reissom (of de busreis)? Daarna reizen we door naar het noorden, de omgeving van Chiang Mai, om vervolgens helemaal af te zakken naar het eiland Patong, waar je tevens Phuket kunt vinden. Om de reistijd beperkt te houden maak je eenmaal gebruik van een binnenlandse vlucht (ook inbegrepen bij je reissom) en vlieg je weer naar huis vanaf Phuket in plaats van Bangkok. Goed te doen!

Thailand strand groepsreizen

Wat ondernemen we overdag tijdens de rondreis Thailand?

Bij rondreizen hoort natuurlijk onderweg zijn. Dat is absoluut geen straf, want sightseeing is een van de leukste dingen die er is in een ver land als Thailand. Je verblijft tijdens de Thailand jongerenreis 12 nachten in Thailand en dit doen we op 7 verschillende locaties. Je bent dus niet continue onderweg ;-). Tijdens het reizen of vanuit de accommodatie staan er maar liefst 16 leuke excursies op de planning. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende leuke activiteiten:

  • Een fietstocht door Bangkok, een ideale manier om de stad te leren kennen!
  • Een trekking door de jungle inclusief een nachtje slapen bij een hidden hill tribe
  • Bamboo raften in de jungle, uniek in Azië ;-)
  • Een tour bij Khao Lak waarbij je drie hele bijzondere tempels gaat bezichtigen
  • Wildwaterraften en ziplinen voor de nodige actie!
  • Een stadstour in Phuket, langs Big Buddha, de Wat Chalong Tempel en uiteraard de Sino-Portugese herenhuizen

Je zult dus niet alleen ontzettend veel zien, maar je gaat ook volop dingen doen! Van reizigers die eerder mee zijn geweest met de Thailand rondreis horen we altijd dat de avonturen waarschijnlijk lang gaan bijblijven en dat de reistijd heel goed te doen is.

Groepsreizen Thailand Bangkok fietstour

Is dan alles al geregeld tijdens een groepsreis Thailand?

Heel veel al wel. Hierdoor heb je niet de flexibiliteit om je eigen planning te bepalen, maar reizen in groepsverband biedt wel zeker grote voordelen, bijvoorbeeld:

  • Je weet precies wat je kunt verwachten qua programma - Op de reispagina vind je het dag-tot-dag programma, zodat je van tevoren exact weet welke excursies je allemaal gaat ondernemen en welke bezienswaardigheden je gaat zien. De activiteiten hoef je niet meer op eigen houtje vast te leggen en worden door ons ingeboekt. Daarnaast maak je ze samen mee als reisgroep, mega gezellig!
  • Je weet waar je aan toe bent qua kosten - Bij je reissom is heel veel al inbegrepen, denk bijvoorbeeld aan je vliegtickets, je ruimbagage, je overnachtingen, een excursiepakket van 16 activiteiten en zelfs een deel van de maaltijden. Op de reispagina vind je wat allemaal wel en niet is inbegrepen. 
  • Je beleeft alles samen en maakt kennis met leeftijdsgenoten - Samen reizen is nu eenmaal veel leuker dan alleen. We horen vaak van hele mooie vriendschappen na afloop van een groepsvakantie. Je kunt samen je foto's uitwisselen en hebt samen een fantastisch avontuur meegemaakt.
  • Ter plekke is een lokale gids aanwezig - Tijdens de rondreis door Thailand is een lokale Engelstalige gids aanwezig. Hij of zij is bekend met Thailand, zorgt ervoor dat het programma goed loopt en je kunt bij hem of haar terecht met je vragen over bijvoorbeeld lokale gebruiken.

Phuket old town groepsreizen Thailand

Waarom kiezen voor Thailand? 

Ideaal aan Thailand is de variatie aan cultuur, natuur en avontuur. Je kunt hier een hele gevarieerde groepsreis beleven. Het Thaise eten is natuurlijk wereldwijd bekend en het is absoluut geen straf om dit twee weken lang te mogen eten. Om hier meer over te leren staat er ook een inbegrepen kookles op de planning! 

De tempels zijn magisch om te bezoeken, het is mega interessant je te verdiepen in de cultuur en Thailand biedt je ook de mogelijkheid de natuur in te duiken door een bezoek te brengen aan de jungle en het strand. 

Het heerlijke klimaat is ook een van de redenen om naar Thailand af te reizen. Welke reismaand je ook kiest, de temperaturen zijn in Thailand het hele jaar rond aangenaam. De locals zijn vriendelijk en Thailand is ook nog eens heel betaalbaar. Wat houd je nog tegen?

Meer rondreizen door Azië

Naast de 15- of 16-daagse groepsreis Thailand heb je bij Simi nog meer keuze uit groepsrondreizen in Azië. Bekijk dus zeker even alle mogelijkheden! Elk land is natuurlijk uniek en op elke bestemming geniet je van net een ander programma. Met Simi kun je ook mee op groepsreis Bali, singlereis Maleisië, groepsreis Sri Lanka of zelfs mee naar Vietnam of Nepal!