Waarom je op groepsreis naar Sri Lanka zou moeten

Waarom je op groepsreis naar Sri Lanka zou moeten

Singlereizen

Er zijn heel veel redenen om een groepsreis Sri Lanka te boeken. Niet voor niets vertrekken we elk jaar wel 20 keer naar dit prachtige eiland in de Indische Oceaan! 

Gratis visum na 1 oktober 2024! 

Voor inwoners van zowel Nederland als België is een visum aanvragen voor Sri Lanka gratis! Tot voor kort betaalde je tussen de 50 en 75 dollar per persoon voor het aanvragen van je visum naar Sri Lanka. Onlangs is echter aangekondigd dat het visum gratis wordt voor inwoners uit veel landen! Hoewel het ongetwijfeld niet de reden is om wel of niet naar Sri Lanka te gaan is het een mooie meevaller. 

groeps foto sri lanka

Aansluiten bij een groepsreis Sri Lanka

Je kunt prima zelfstandig door Sri Lanka rondreizen, maar het vereist wel wat planning, flexibiliteit en geduld om alles te regelen. Zo is het niet altijd mogelijk om dingen vooraf online te regelen en zul je er ook ter plekke achter komen dat je best avontuurlijk moet zijn om met plezier rond te reizen. 

Aansluiten bij een groepsreis is een goede optie. Niet alleen heb je altijd de aanspraak van een groep met leeftijdsgenoten om je heen, maar alles wordt al voor je uit handen genomen. Nog steeds moet je een beetje flexibel zijn, want in een land als Sri Lanka lopen dingen nu eenmaal net wat anders dan je gewend bent, maar er is een gids bij die alles ins en outs van het eiland kent. 

Ook worden al je transfers, overnachtingen, excursies en maaltijden voor je geregeld. Dat maakt onze groepsreizen Sri Lanka aanlokkelijk en heeft de reis een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. 

Sri Lanka compilatie

Is een groepsreis wel iets voor jou? 

Het is een terechte vraag die veel van onze reizigers zichzelf stellen. Een groepsreis heeft natuurlijk zijn voordelen en zijn nadelen. Het grote voordeel is tegelijk ook het grootste nadeel: alles wordt al voor je geregeld. Je bent met groepsreizen altijd minder flexibel dan wanneer je 100% je eigen gang kunt gaan. Anderzijds heb je ook altijd aanspraak en is er altijd wel iemand met wie het klikt. 

Daarnaast beleef je samen alle excursies, waardoor je ook echt samen een band opbouwt. We raden je zeker aan om je voordat je boekt af te vragen of een groepsreis bij je past, maar in de praktijk zien we vooral dat het een prettige manier van reizen is, juist ook omdat je samen nieuwe ervaringen opdoet. 

Er zijn al talloze hechte vriendschappen ontstaan, zeker omdat je bij Simi altijd met mensen van rond je eigen leeftijd op pad gaat. 

Waarom een groepsreis naar Sri Lanka? 

Er zijn een heleboel redenen te geven om naar Sri Lanka te gaan. Het feit dat je vanaf 1 oktober geen betaald visum meer hoeft te hebben scheelt natuurlijk, maar er zijn echt heel veel andere redenen om lekker naar Sri Lanka te reizen: 

  1. Je kans om olifanten te spotten! Tijdens je rondreis ga je op wildlife safari op zoek naar de Aziatische olifant. Daarnaast kun je een groot aantal vogelsoorten spotten, maar ook aapjes en in een zeldzaam geval zelfs een luipaard! 
  2. Kennismaken met echt Azië - wat ons betreft is Sri Lanka een echte kennismaking met het echte Azië. Hoewel we ook groepsreizen Bali organiseren, Thailand, Vietnam en Maleisië is Sri Lanka een goede kennismaking met het authentieke Azië. Doordat je een eiland bezoekt zijn de afstanden niet onnodig groot en vind je op een relatief klein oppervlak eigenlijk alles wat je zoekt in zo'n rondreis: jungle, natuur, prachtige zandstranden, heuvellandschappen, unieke lokale ervaringen en weinig westerse invloeden op de meeste plekken. 
  3. Top excursies inbegrepen - er zijn meer dan 20 excursies inbegrepen bij deze reis, waaronder een tuktuksafari, raften, het bezoek aan de Temple of Tooth, een surfles en nog veel meer. Ook de beroemde treinrit die je op alle foto's van Sri Lanka terug ziet is inbegrepen bij je reissom. Onze lokale partner staat hiervoor soms wel twee uur in de rij om de juiste kaartjes te bemachtigen! 
  4. Veel afwisseling - tijdens je reis ontdek je jungle, stranden, heuvellandschappen en stedelijke gebieden. Je boekt dus een enorm gevarieerde rondreis!
  5. Historie en cultuur - hoewel niemand echt dag in dag uit tempels wil bezoeken of elke culturele schat van Sri Lanka wil zien, zijn er tijdens je reis wel een aantal onvergetelijke plekken die je moet bezoeken. Zo staat de Sigiriya Lion Rock natuurlijk op het programma, met de overblijfselen van het paleis van een koning, bezoek je de Temple of Tooth en maak je een stadstour door het stadje Galle met een stukje Nederlandse geschiedenis uit de tijd van de VOC. 
Lion Rock Sri Lanka groep

Waarom met Simi naar Sri Lanka? 

Jaarlijks verzorgt Simi duizenden groepsvakanties voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar. Bij Simi doen we wat we beloven en is het voor ons een continu proces om de reizen verder te verbeteren. Je zult merken dat tijdens de rondreis verschillende mensen een steekproef ontvangen met wat vragen, maar ook na afloop van de reis kiezen we altijd iemand uit in de groep om nog even in real life te horen hoe de reis bevallen is en vooral welke verbeterpunten er nog zijn. 

Onze lokale partner werkt met professionele gidsen die over het algemeen ook vaker onze reizen begeleiden. Hierdoor kennen ze de doelgroep en omdat ze lokaal zijn, weten ze precies wat je wel en niet moet doen. Tips, adviezen en hulp worden veel makkelijker geregeld op het moment dat iemand de taal spreekt natuurlijk. 

Er zijn reisorganisaties waarbij altijd een Nederlandstalige reisleider mee is. We hebben er bij Simi voor gekozen dat bij verre groepsreizen niet te doen. In de praktijk blijkt dat de onderlinge samenwerking tussen een professionele gids ter plaatse en een reisleider die het land wellicht niet eens kent, geen voordelen meebrengt. Als reiziger betaal je er echter wel voor, want ook een reisleider moet vliegen en betaald worden. 

Groepssamenstelling? 

Sommige reisorganisaties kiezen ervoor om de samenstelling op de website aan te geven. Bij Simi hebben we er bewust voor gekozen dat niet te doen. Wij weten namelijk uit ervaring dat de leeftijdsverdeling altijd wel tot een normale verdeling uitkomt, terwijl dit als we de samenstelling al op de site weergeven, een self fulfilling prophecy wordt. 

Je kunt de samenstelling wel altijd bij ons opvragen. Onze reizen naar Sri Lanka worden eigenlijk nooit geannuleerd wegens gebrek aan belangstelling, dus daar hoef je je al niet teveel zorgen om te maken! 

Dus: lees de reis goed door en boek tijdig!