Single reizen december

Single reizen december

Singlereizen

Het hele jaar door organiseren we avontuurlijke single reizen. Hoewel het grootste deel van onze reizen vertrekt tussen begin mei en eind september, merken we dat er meer dan genoeg vraag is naar single reizen buiten het zomerseizoen om. In dit artikel richten we ons specifiek op groepsreizen die vertrekken in de maand december

Ook in de maand november kun je nog enkele reizen boeken. Zo staat er een prachtige rondreis Marokko op het programma en kun je nog mee op groepsreis naar Bali!. Dat betekent dat jij lekker in het zonnetje loopt, terwijl de rest van Nederland kan genieten van de regenachtige herfstdagen. Niet slecht toch? 

Waar kun je allemaal naartoe in december? 

In deze periode tussen kerst en oud en nieuw hebben we een aantal bijzondere reizen op het programma staan. Al deze rondreizen hebben al vertrekgarantie, dus het is een kwestie van aanmelden, kennismaken met je reisgenoten en genieten van de voorpret! Ook mooi meegenomen: je hebt heel wat te vertellen tijdens het kerstdiner, als je net terug komt van een prachtige vakantie.

Reis mee door Thailand

In december begint in Thailand het hoogseizoen. Het is de periode waarin de meeste toeristen Thailand bezoeken omdat het weer over het algemeen stabiel en goed is. Je reist door verschillende gebieden van Thailand en bezoekt onder andere Phuket, Bangkok en Chiang Mai. 

Met 16 inbegrepen excursies boek je een heel volledige rondreis. Je vluchten zijn inbegrepen, evenals je ruimbagage en alle transfers en overnachtingen. Zelfs diner is bij deze rondreis 5 keer inbegrepen. 

Behalve in december vertrekt deze reis het hele jaar door met grote regelmaat. Thailand is een ideale kennismaking met Azië. Met een goed ontwikkelde toeristische industrie is het in Thailand prettig geregeld, maar nog altijd echt Azië waar je terecht komt. Een wereldstad als Bangkok is fascinerend om te ontdekken, met nieuwe en oude gebouwen dwars door elkaar. 

Single reis Thailand

Avontuurlijk Sri Lanka!

Sri Lanka is absoluut 1 van de topbestemmingen voor Simi. Jaarlijks vertrekken we een keer of twintig naar dit tropische eiland in de Indische Oceaan. Wat Sri Lanka een bijzondere bestemming maakt is dat het een compact land is, met enorm veel afwisseling. Met meer dan twintig inbegrepen excursies en alle maaltijden ter plekke inbegrepen bij je reissom boek je een heel volledige rondreis. 

We bezoeken prachtige zandstranden, gaan de jungle in, op safari, maar ook op pad met tuktuks bijvoorbeeld. Houd er rekening mee dat de groepsreizen naar Sri Lanka over het algemeen snel vol raken, dus boek op tijd. 

Groepsreis Sri Lanka

Het hoeft niet tropisch! 

Behalve deze single reizen naar tropische bestemmingen, vertrekken we in de winterperiode nog vaker naar bijzonder mooie bestemmingen. Wat dacht je ervan om Oud en Nieuw te vieren in het winterse Zweden bijvoorbeeld? Tijdens deze reis verblijf je midden in Zweden en geniet je van een volledige rondreis met ontbijt, lunch en diner, maar ook tien inbegrepen excursies waaronder een sneeuwschoenwandeling, schaatsen, een sledehondentocht en een sneeuwscootertocht. Zeker de moeite waard voor wie oudejaarsavond wil doorbrengen op een wel heel bijzondere locatie!

Ben je toch liever thuis met oud en nieuw? Overweeg dan de kerstreis New York en Washington. Met deze reis ben je wel voor kerst weer terug in Nederland, maar niet voordat je het bruisende New York in kerstsferen hebt meegemaakt! Deze single reis wordt maar 1 of 2 keer per jaar georganiseerd, maar is een absolute aanrader en unieke reis!

Single reizen New York

Hoe werkt zo'n single reis eigenlijk?

Het principe is heel eenvoudig: je boekt je plekje op de gewenste vertrekdatum. Een gedeelte betaal je aan, de rest betaal je zes weken voor vertrek pas. Nadat de minimumdeelname van de reis is behaald ontvang je van ons inloggegevens voor je account. Hier vind je niet alleen je vluchtinformatie, maar ook belangrijke andere informatie voor je reis. Het leukste: je kunt ook kennismaken met je reisgenoten op deze manier. Sommige groepen spreken voor vertrek al ergens af om in real life kennis te maken. 

Moet je dan ook daadwerkelijk single zijn om mee te reizen? Dat is dus niet het geval. Hoewel het overgrote deel van de reizigers solo boekt, reizen er ook regelmatig vrienden met elkaar mee op deze reizen. Het is dus echt een groepsreis, waar toevallig het grootste deel van de mensen alleen reist. Het gaat dus niet om je relatiestatus ;-) 

December: een goede reisperiode?

Voor heel veel reisbestemmingen is december niet per se de beste periode om te reizen. Die zul je dan ook niet voorbij zien komen in het reisaanbod. Zo is een reis naar Griekenland prachtig, maar ook daar is het in de winter frisjes bijvoorbeeld. Ook sommige andere bestemmingen zoals de meeste plekken in de Verenigde Staten en Canada zijn in de winter minder interessant. 

Er zijn echter meer dan genoeg plekjes over de hele wereld waar het heerlijk is in deze periode. Hoewel het aanbod van reizen redelijk beperkt is in december en de reizen die vertrekken vaak al snel vol zitten, is het natuurlijk een minder populaire reisperiode dan de zomerperiode. We hebben er om die reden ook voor gekozen om vooral bestemmingen te kiezen waarvan we vooraf vrij zeker zijn dat ze door kunnen gaan. Wel zo'n prettig idee! 

Over je medereizigers

Helemaal voorspellen kunnen we natuurlijk nooit hoe je groep zal zijn, maar we weten uit ervaring dat, omdat je bij Simi alleen reist met mensen tussen de 18 en 32, het altijd in ieder geval qua leeftijden wel goed verdeeld wordt. Omdat je bij Simi altijd met een vrij grote groep reist komt het eigenlijk nooit voor dat er niemand bij zit waarmee het klikt. Over het algemeen is de sfeer tijdens onze single reizen enorm ongedwongen en is iedereen er op uit om een onvergetelijke reis te beleven. In de voorbereiding doen wij natuurlijk ons best om je reis zo goed mogelijk voor te bereiden, maar het belangrijkste is toch echt wel de groep met wie je reist. Gelukkig kun je vooraf kennismaken met je reisgenoten, zodat je niet helemaal onbeslagen ten ijs komt als de reis begint. 

De meeste groepen checken samen in en vliegen vervolgens ook samen naar de bestemming en weer terug. Dit is niet alleen gezellig, maar ook gewoon een hele prettige manier van reizen. Zo leer je onderweg je reisgenoten al een beetje beter kennen! 

Wanneer moet je boeken?

Hoe sneller hoe beter. Prijzen kunnen wijzigen zolang je boeking niet vast staat. Dat betekent dat mensen die later boeken over het algemeen ook meer betalen dan mensen die er lekker vroeg bij zijn. 

Een tweede overweging om op tijd te boeken is omdat reizen simpelweg vol gaan. Daarnaast vlieg je normaalgesproken met een groepsticket. Boek je echter pas lastminute, dan bestaat er het kleine risico dat je niet op dezelfde vlucht gepland kunt worden als de rest van je reisgenoten. Zorg dus dat indien mogelijk je altijd minimaal 2 maanden voor vertrek je boeking definitief maakt. 

Single reizen zweden ijsvissen