Groepsreizen USA

Groepsreizen USA

Verre groepsreizen

De USA is enorm groot. Simi Reizen organiseert verschillende groepsreizen in de Verenigde Staten, afgestemd op de meest populaire gebieden en Nationale Parken. Je hebt dus volop keus uit een aantal verschillende groepsreizen, elk met hun eigen unieke elementen. In dit artikel beschrijven we onze groepsreizen naar de VS.

Uniek op groepsreis

De rondreizen in de VS zoals Simi die aanbiedt zijn uniek. Geen saaie lange dagen in een touringcar, maar zelf achter het stuur van je dikke SUV of als passagier en chef playlist! Samen met je reisgenoten leg je elke dag de geplande route af. Je bent echter flexibel 

De kennismaker: rondreis Californië

Voor wie niet eerder in de USA is geweest is deze rondreis een absolute aanrader. Californië heeft alles te bieden dat je zoekt in een vakantiebestemming. De indrukwekkende natuurparken, de gigantische wereldsteden en de kust van de Stille Oceaan maken Californië tot een staat met enorm veel afwisseling. 

Je groepsreis begint en eindigt in Los Angeles, de bruisende metropool waar snelwegen overal door de stad lopen. Vervolgens reizen we naar de imposante Sequoia bomen in het Sequoia National Park. 

sequoia np

Best indrukwekkend en een hele tegenstelling als je het vergelijkt met de drukte en levendigheid van Los Angeles en de omliggende steden. Dwars door de bergen reis je vervolgen door naar het volgende hoogtepunt van deze groepsreis: Yosemite National Park. Houd onderweg trouwens je ogen goed open, want de kans is aanwezig dat je beren en andere wilde dieren kunt spotten! 

Vanuit Yosemite National Park reis je dwars door het park over een van de hoogste bergpassen in de USA naar Lake Tahoe. Dit meer is 1 van de populairste plekken in Amerika voor zowel wintersport als bergwandelingen in de zomer. Het is een favoriete getaway voor veel mensen die in Sacramento of San Francisco wonen en heeft een levendige, gezellige sfeer. 

Grote wereldsteden!

Je bezoekt vervolgens Sacramento. Wist je dat dit de hoofdstad is van Californië? Veel mensen denken bij Californië vooral aan het bekende San Francisco of Los Angeles, maar de hoofdstad is Sacramento. Hier vind je ook het State Capitol en een heleboel geschiedenis. 

We reizen door naar San Francisco, de stad die vooral bij Europeanen enorm geliefd is. Het is even wennen, omdat het een grote stad is en je hier ook de tegenstellingen tussen arm en rijk goed ziet. Verwacht in San Fancisco behalve de beroemde trekpleisters als Alcatraz en de Golden Gate Bridge ook veel dakloze mensen. In de praktijk heb je hier als toerist weinig mee te maken, maar het is wel even opletten als je 's avonds laat van plan bent nog ergens naartoe te gaan. In dat geval is een uber praktischer en veiliger. 

Je eindigt je rondreis in Anaheim, net onder Los Angeles. Los Angeles is eenvoudig te bereiken. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat Los Angeles echt megagroot is. Van de ene naar de andere kant ben je zo anderhalf uur onderweg. Het advies is dus om je tijd in LA goed in te delen en te plannen, zodat je geen overbodige kilometers maakt.

Handige tip: als je met meer dan 1 persoon in de auto zit kun je op veel plekken gebruik maken van de HOV laan. Dit is een soort carpoolbaan en mag je gebruiken als je met 2 of meer personen in de auto zit. Scheelt vaak een hoop tijd! 

Highway 1 - adembenemende kustlijnen

De route tussen San Francisco en Los Angeles is adembenemend mooi. Hoewel er door aardverschuivingen nog altijd delen afgesloten zijn, kun je op veel punten langs de Stille Oceaan rijden. Onderweg zijn er spots waar je zeeleeuwen kunt zien, prachtige verborgen strandjes en echte surfspots. Je komt uiteindelijk bovenaan Los Angeles uit, met als eerste het rijke Malibu waar veel wereldsterren aan het strand wonen en waar surfen hobby nummer 1 is. Santa Monica, met de beroemde Santa Monica Boulevard vind je ook aan de noordzijde. 

Highway 1 is waar het echte roadtrip-gevoel zeker tot leven gaat komen! 

Lees alles over de groepsreis Californië! 

Highway 1 Californie

Rode rotsen, desolate woestijn en cowboy-stadjes: Grand Tour of the West

De Grand Tour of the West is een aaneenschakeling van bijzondere rotsformaties, nationale parken, kleine cowboy-stadjes en unieke plekjes. Je begint en eindigt je rondreis in het spectaculaire Las Vegas. 

Deze groepsreis USA brengt je vervolgens door de volgende Nationale Parken:

  • Zion National Park - bekend van de prachtige rotsformaties. Je volgt een mooie route dwars door het park en eindigt in het echte cowboy-stadje Kanab, waar talloze westerns zijn opgenomen. 
  • Bryce Canyon - bekend om de bizarre hoodoo's, steile, gekleurde rotspunten die het landschap bepalen. Bryce leent zich goed voor mooie korte hikes, die we je zeker aanraden!
  • Capitol Reef National Park - minder bekend, maar juist daarom interessant. Dit is waar we een prachtige excursie met onze SUV's op de planning hebben. 
  • Arches National Park - ook hier weer rotsformaties, maar met door wind uitgesleten rotsen die zorgen voor natuurlijke steenbruggen. Sommigen kun je vanaf de weg zien, voor anderen moet je hiken. Houd rekening met de hitte, want warm is het zeker! 
  • Canyonlands National Park - als je van wijdse uitzichten houdt is dit zeker een plek om te bezoeken. Het uitzichtspunt geeft je een indruk van de grootte van de USA! 
  • Grand Canyon North Rim en South Rim - beiden heel anders, beiden ga je bezoeken. Het drukkere, toeristische zuiden van de Grand Canyon is waar je een helicoptervlucht kunt doen, het noorden is vooral erg mooi en veel rustiger!
Grand Canyon USA

Een bijzondere excursie die inbegrepen is bij je reissom is de Peek-a-Boo canyon excursie. Deze canyon lijkt in veel opzichten op het beroemde Antelope Canyon, maar heeft een belangrijk voordeel: het is geen tourist trap! Doordat je eerst echt naar de canyon moet komen is het een veel minder bezochte plek. We bezoeken de canyon vanuit Kanab met een ervaren gids. Pas op voor ratelslangen! 

Maar ook: grote steden!

TIjdens deze rondreis door de VS kom je ook terecht in wereldsteden. Los Angeles is waar we twee nachten zullen verblijven. Je eindigt je rondreis vervolgens in Las Vegas, de stad waar je 24 uur per dag terecht kunt voor alles wat je wilt. Er zijn talloze excursies, exclusieve restaurants, nachtclubs, pool parties en uitgaansmogelijkheden. Wil je liever de natuur in? Dan kun je in no time naar de Valley of Fire of Red Rock Canyon dat net buiten Las Vegas ligt. 

Enorm veel afwisseling

Deze rondreis biedt vooral heel veel afwisseling. Hoewel het moeilijk voor te stellen is, is elk nationaal park volledig anders. De wijdse landschappen, de bizarre uitzichten en de prachtige rotsformaties zorgen ervoor dat je je echt in het wilde westen waant! De Grand Tour is een echte mix van avonturen. Bij deze groepsreis kun je ook nog enkele excursies vooraf via Simi bijboeken. Zo kun je in het stadje Kanab op pad met Adam, de lokale eigenaar van de gunstore, om op de buitenbaan van het dorp te schieten. Een unieke ervaring die door reizigers uitstekend wordt beoordeeld! 

Lees alles over deze groepsreis! 

Bryce

Op pad door Deep South! 

De zuidelijke staten van de VS hebben in veel opzichten een andere geschiedenis dan het noorden, westen en oosten van de VS. We brengen je tijdens deze rondreis door verschillende staten. Zo beginnen we onze reis in Florida, maar bezoeken ook Tennessee, Georgia, Mississippi, Louisiana en meer. 

De belangrijkste steden die we bezoeken zijn Savannah, Nashville, New Orleans, Memphis, Orlando en Miami. Je boekt met deze rondreis een fantastisch mooie reis langs de verschillende steden die vooral tijdens de Amerikaanse burgeroorlog van groot belang waren. Nashville is dé plek waar country muziek alom aanwezig is, New Orleans is de stad van de blues en jazz. 

Natuurlijk bezoeken we ook de Everglades én de Florida Keys, die je een echt Carribisch gevoel zullen geven. 

Memphis USA

De Deep South rondreis is een belevenis voor iedereen met een interesse in de geschiedenis van de Verenigde Staten. De steden die we bezoeken hebben stuk voor stuk een eigen verleden. Plekken als Savannah worden jaarlijks door miljoenen Amerikanen bezocht vanwege de prachtige koloniale gebouwen en de manier waarop de stad is vormgegeven. 

We vertrekken bij deze Deep South reis alleen buiten de zomerperiode om, omdat het in het zuiden goed warm kan zijn in de zomer! 

Waarom met Simi op groepsreis in de USA?

We bieden deze reizen al jaren succesvol aan. We hebben elk jaar gebruikt om alle feedback die we krijgen op te nemen en te verwerken, om elke keer de reis weer ietsje beter te maken.

Het idee om met SUV's door de USA te trekken geeft als groot voordeel dat je veel flexibeler bent met je reis dan wanneer je alleen maar suf in een bus zit de hele dag. Het vereist weliswaar wat meer zelfstandigheid, maar je krijgt er een stukje extra vrijheid voor terug.

Natuurlijk maken we onderling afspraken over het rijden en hebben enkele regels om te zorgen dat iedereen in de groep elkaar leert kennen. 

Daarnaast zul je zien dat op het moment dat je onze reissom vergelijkt met die van andere reisaanbieders, onze groepsreis verreweg de goedkoopste is. Dat heeft deels te maken met het goed inkopen van onze vliegtickets, maar ook dankzij langdurige afspraken met hoteleigenaren en andere lokale partijen.