5 groepsreizen in september

5 groepsreizen in september

Singlereizen

September is een goede maand om op reis te gaan. Niet alleen omdat je nog even lekker op reis gaat terwijl je collega's alweer aan de slag moeten, maar vooral ook omdat het een reisperiode is met op heel veel plekken heerlijk weer! In dit artikel nemen we je mee naar vijf groepsreizen die je deze september via Simi kunt boeken. Wacht niet te lang, want veel reizen zitten al bijna vol! 

Roadtrippen in Californië! 

Rondreizen door Amerika staat bij veel reizigers op de bucketlist. Terecht, want de USA heeft veel te bieden. Tijdens onze kennismakingsreis met de VS raden we je aan voor de rondreis Californië te gaan. Deze veelzijdige staat biedt je in een nutshell veel van wat Amerika te bieden heeft. Uitgestrekte landschappen, imposante bergen, prachtige natuur én natuurlijk wereldsteden als San Francisco en Los Angeles. 

Tijdens deze reis kom je langs de indrukwekkende Sequoia bomen, reis je door Yosemite National Park, kom je in het levendige South Lake Tahoe terecht en bezoek je San Francisco, Sacramento en Los Angeles. Drie grote steden met elk hun eigen identiteit. 

Als klap op de vuurpijl reis je langs Highway 1, met rechts van je de Stille Oceaan, verlaten strandjes en bekende surfstranden. Een rondreis door Californië is afwisselend, maar ook behapbaar. 

Dit jaar reis je nog mee op 1 september (bijna vol), 17 september of op 2 oktober. Qua reisperiode een aanrader, want de hoogste temperaturen liggen achter je, maar het is nog altijd lekker weer met temperaturen aan de kust die nog makkelijk tussen de 25 en 30 graden liggen. 

Snel boeken dus! 

Rondreizen Californie USA

Costa Rica in september

Ben je wel van de tropische temperaturen, maar wil je ook veel ondernemen? Dan is onze avontuurlijke rondreis Costa Rica iets voor jou. Tijdens deze groepsreis door Costa Rica zie je de belangrijkste hoogtepunten van Costa Rica. Een tweedaagse raft-tocht door de jungle maakt je rondreis helemaal compleet. 

Deze rondreis duurt 16 dagen en brengt je langs de belangrijkste en meest bekende plekken van Costa Rica. Je verblijft in prima hotels en brengt het einde van je rondreis door aan het strand, om je vakantie helemaal lekker af te sluiten! 

September is een relatief rustige maand in Costa Rica, met over het algemeen heerlijk weer. Reken wel op af en toe een pittige regenbui, maar in de praktijk is dat vaak vooral in de late namiddag of in de nacht. 

costa rica september

Ontdek Slovenië in september

Deze groepsreis is inclusief vlucht en inclusief verblijf in een heerlijk appartement. Je boekt een vrij actieve vakantie, waarbij we afwisselen tussen inspanning en ontspanning. Je reist samen met je medereizigers naar Slovenië toe en kunt nog mee op 30 augustus of op 6 september. De reizigers die deze reis al gemaakt hebben eerder in het jaar hebben zich uitstekend vermaakt, maar geven aan dat het programma ook wel lekker actief is! 

We bezoeken de hoogste waterval van Slovenië, tappen bier uit een bierfontein, gaan fietsen door de Logarska vallei én maken een stadstour door Ljubljana. 

Er zijn voor beide reisdata nog enkele plekjes beschikbaar! 

Bled slovenie

Groepsreizen Thailand

Een rondreis door Thailand is een kennismaking met een heerlijke cultuur, gastvrijheid en een afwisselend reisprogramma. In september vertrekken we twee keer voor een rondreis door Thailand. Je reis begint in het bruisende Bangkok en brengt je onder andere naar Chiang Mai en Phuket. Met 16 inbegrepen excursies boek je een heel volledige rondreis, terwijl je geniet van de prachtige afwisseling tussen steden, jungle en heuvels. 

Komt september je niet goed uit? We vertrekken ook in december, februari, april en mei opnieuw voor deze afwisselende groepsreis. 

Thailand is goed te bereizen in september. Ook hier moet je rekenen op af en toe een pittige bui, maar de temperaturen zijn uitermate aangenaam en na een tropische dag is een regenbui zelden echt vervelend! 

Rondreizen Sri Lanka in september

Sri Lanka is 1 van de meest populaire groepsreizen. We vertrekken dan ook zo'n 20 keer per jaar naar deze absolute droombestemming. Tijdens deze rondreis zijn maar liefst 21 excursies inbegrepen, evenals je maaltijden ter plekke. Zo boek je een heel volledige rondreis en geniet je van enorm veel afwisseling. Je bezoekt de belangrijkste hoogtepunten van Sri Lanka tijdens deze groepsreis. Zo gaan we naar een theeplantage en fabriek, hiken we naar Little Adams Peak, doen we de beroemde treinrit door de heuvels en gaan we raften. 

Daarnaast is Sri Lanka 1 van de landen waar je olifanten kunt spotten. Een wildlife safari is ook gewoon inbegrepen bij je reissom. Je boekt dus een heel volledige rondreis. Let wel op, want voor september zijn de meeste plekjes al vergeven! 

Sri Lanka trein

Waarom in september op reis?

Reizen net na de zomerperiode heeft een aantal voordelen:

  • Minder druk op toeristische bestemmingen. Dit is misschien wel de belangrijkste overweging. Daar waar het in juli en augustus vaak ontzettend druk is, is september op veel plekken al minder druk. We zien daar wel wat verschuiving in, maar nog altijd is september eigenlijk altijd relaxter dan midden in de zomer. 
  • Lekker weer - op heel veel plekken is september een aangename reismaand. Zowel binnen Europa als daarbuiten is september een prima maand om te reizen, met vaak minder zomerhitte en stabiel weer. 
  • Lagere prijzen - in veel gevallen zijn vluchten buiten de zomerperiode om goedkoper dan midden in het hoogseizoen. Dat gaat niet voor alle reisbestemmingen op, maar meestal wel gelukkig. 

Wanneer moet je boeken? 

In het algemeen geldt: zo snel je eruit bent. Langer wachten heeft alleen tot gevolg dat de reissom hoger kan worden of dat de reis opeens vol is. Daarnaast: als iedereen wacht met boeken duurt het langer voor wij zekerheid kunnen geven.