De Balkan rondreis - 4 landen in 1!

De Balkan rondreis - 4 landen in 1!

Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

De Balkan, een regio in het zuidoosten van Europa, bestaat uit tien indrukwekkende landen. Dit zijn de Europa rondreis bestemmingen Kroatië, Servië, Slovenië, Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Albanië en Griekenland. De Balkan regio staat bekend om de rijke geschiedenis, de diverse culturen en de ongerepte landschappen. Wat deze authentieke regio extra bijzonder maakt, is dat je met relatief korte reistijden verschillende mooie plekken kunt ontdekken die je keer op keer zullen verrassen! 

Tijdens de Balkan rondreis van Simi Reizen bezoek je vier prachtige landen: Montenegro, Noord-Macedonië, Kosovo en Albanië. Samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar ga je voor een gezellig en onvergetelijk reisavontuur! In dit artikel lees je waarom.

Kotor Montenegro Balkan rondreis

Rondreizen Balkan - wat te verwachten

De Balkan heeft ontzettend veel te bieden voor een gezellige en gevarieerde jongerenreis. Dit kun je verwachten van deze prachtige regio:

  • Relatief onontdekte plekjes

De Balkan zit vol verborgen juweeltjes die nog niet overspoeld zijn door toerisme. Denk aan schattige dorpjes, oude ruïnes, relatief onbekende en bijzondere bezienswaardigheden en rustigere stranden. Elke ontdekking is een nieuwe verrassing! 

  • Zeer betaalbare reisbestemmingen

De Balkan is een relatief goedkope reisbestemming. Je kunt dus ofwel voor een mooi bedrag op reis, of extra veel leuke dingen doen en extra veel verschillende maaltijden uitproberen.

  • Rijke cultuur en geschiedenis

De regio is een smeltkroes van culturen en heeft een zeer rijke geschiedenis. Historische bezienswaardigheden zijn er in overvloed! Het kan zeker interessant zijn om je hier tijdens of voorafgaand aan de Balkan rondreis een beetje in te verdiepen.

  • Ongerepte stukken natuur

In diverse delen van de Balkan vind je indrukwekkende berglandschappen, uitgestrekte meren en prachtige bossen. Niet voor niets komen hier op verschillende plekken wilde beren voor! (no worries, we zijn ze nog niet tegengekomen) Je kunt in de Balkan dan ook fantastisch wandelen of kajakken.

  • Verrassende maaltijden

Als je van variatie in de keuken houdt, dan ben je in de Balkan op de juiste plek. Er zijn talloze leuke lokale eettentjes waar je je smaakpapillen aan het werk kunt zetten. Bovendien hebben de maaltijden in de Balkan vaak een leuk prijsje!

  • Mega gastvrije bevolking 

Als de Balkan ergens om bekend staat, dan is het wel de gastvrije en vriendelijke bevolking. Ga voor authentieke ervaringen, bezoek traditionele markten en dompel jezelf onder in de lokale tradities. 

  • Deels de landen hebben ook heerlijke stranden

Naast bergen, bossen en steden vind je op diverse plekken in de Balkan ook heerlijke stranden. Bijvoorbeeld in Budva, Ohrid en Kroatië! 

Budva Montenegro - Balkan rondreis

Het programma van de Balkan rondreis van Simi Reizen

De Balkan groepsreis is een 10-daagse rondreis waarbij je verblijft in vijf leuke steden. Het programma van de rondreis Balkan in een notendop!

Aankomst in Skopje (Noord-Macedonië)

Op de eerste dag vlieg je naar Skopje in Noord-Macedonië. De lokale gids neemt je mee op een korte rondleiding door de stad, zodat je vanavond en aan het einde van de reis de leukste plekjes weet te vinden! Je overnacht één nacht in Skopje. Boek tijdig, dan vlieg je samen met je reisgroep!

Via Kosovo naar Shköder (Albanië)

In Kosovo bezoek je de hoofdstad en geniet je hier van een panoramische rondleiding. Ook in de stad Prizren staat een mooie citytour op de planning langs de grootste hoogtepunten. Je krijgt hier vrije tijd om een lekkere typisch lokale lunch uit te proberen. Je slaapt één nachtje in Shköder, waar je aan het begin van de avond zult aankomen. Wist je dat dit een van de oudste steden is van Europa? Lekker ontdekken deze avond!

Kajakken en op naar Budva (Montenegro)

Shköder ligt aan het grootste meer van de Balkan, waar je een mooie kajaktocht meemaakt. Daarna proef je lokale wijnen en reis je naar Budva in Montenegro, waar je drie nachten verblijft. Ideaal, want dan heb je voldoende tijd om het leuke uitgaansleven te ontdekken! Vanuit Budva breng je ook nog een bezoek aan Kotor, waar opnieuw een rondleiding op de planning staat. De laatste volle dag in Budva hoef je even helemaal niets te doen en geniet je van een heerlijke stranddag.

Weer de grens over naar Albanië (Tirana)

In Albanië vind je de prachtige stad Tirana. De gids neemt jullie mee op een tour langs de hoogtepunten, waarna je geniet van vrije tijd om lekker een terrasje op te zoeken of de stad verder te verkennen. Je slaapt één nachtje in deze stad.

Ohrid (Noord-Macedonië)

Ohrid mag je absoluut niet overslaan als je de Balkan bezoekt! Bekijk het prachtige meer en de middeleeuwse muren van het fort, maak een boottochtje mee en geniet van de heerlijke sfeer in deze leuke stad. Na een bijna volledige dag in Ohrid breng je vanuit hier ook een bezoek aan National Park Galicica, waar een mooie wandeling op de planning staat. Deze avond sluit je af in Ohrid met een heerlijke traditionele maaltijd.

Via de Matka kloof weer terug naar Skopje 

Voordat je geniet van de laatste avond in de Balkan bezoek je de Matka kloof. Wat is dit een prachtige plek in de natuur! Hier maak je een boottocht mee en bezoek je de Vrelo grot. De laatste avond overnacht je opnieuw in Skopje.

Balkan rondreizen Ohrid

Voldoende tijd om lekker veel te ontdekken

Misschien denk je, heb ik dan wel voldoende tijd om alle leuke plekjes te ontdekken? Ja zeker. De bestemmingen die je bezoekt tijdens de Balkan rondreis zijn met zorg geselecteerd. Ohrid, Shköder en Budva zijn geen citytrip bestemmingen waar veel reizigers een week verblijven. Deze bestemmingen zijn absoluut een bezoek waard, maar wel steden die we aanraden één of twee dagen te bezoeken. Hierdoor kunnen deze steden uitstekend gecombineerd worden in één groepsreis. Het overnachten doe je ook in de steden, zodat je ook in de avonden nog het een en ander kunt ondernemen.

De Balkan als budgetvriendelijke reisbestemming

De Balkan staat bekend als het stukje Europa dat lief is voor je portemonnee. Ondanks de inflatie kun je hier nog steeds prima vakantie vieren zonder er direct drie maandsalarissen doorheen te moeten jagen. Dit zul je tijdens de rondreizen Balkan met name merken als je een lekkere maaltijd uitkiest in een restaurant of een drankje doet op het terras. Tip: De lokale traditionele zaakjes hebben de leukste prijzen en ook het lekkerste eten! Wil je helemaal budgetvriendelijk op reis naar de Balkan? Overweeg dan je vakantie vast te leggen in het voorjaar of in het najaar. In deze periode geniet je ook van mild zomerweer. 

Matka kloof Balkan rondreizen

Meer rondreizen Balkan

Naast de 10-daagse Kosovo, Noord-Macedonië, Montenegro en Albanië rondreis, heb je de keuze uit nog diverse andere rondreizen en groepsreizen in de Balkan:

  1. De Bulgarije groepsreis - Een 10-daagse rondreis langs de verborgen pareltjes van Bulgarije, inclusief wandeltochten, kanoën, raften en het bezoeken van middeleeuwse steden. 
     
  2. De Noord-Griekenland singlereis - Een 10-daagse Europa groepsris waarbij je overnacht in de studentenstad Thessaloniki en in de badplaats Keramoti, met een goede mix aan cultuur, geschiedenis, natuur en strand.
     
  3. De Kroatië Actief jongerenreis - Een 11-daagse groepsreis in Stobrec, Kroatië. Kampeer op een gezellige camping vlakbij het strand en geniet van diverse actieve inbegrepen activiteiten om de omgeving te verkennen. In de nabijgelegen stad Split zitten fantastische barretjes en clubs.
     
  4. De Kroatië Deluxe groepsreis - Een 8-daagse Balkan groepsreis met verblijf in een appartement vlakbij de boulevard en het strand van Stobrec. Een relaxte groepsreis inclusief diverse activiteiten en met de mogelijkheid om uit te gaan in de stad Split.
     
  5. De Slovenië Actief groepsreis - Een 11-daagse kampeervakantie midden in de natuur. Ga voor outdoor, actie en gezelligheid tussen de bomen en op het water! In de avond kun je lekker nagenieten van de dag bij het kampvuur.
     
  6. en de Slovenië Nature, Culture & Relax vakantie - Een 8-daagse groepsreis voor iedereen die wel wil genieten van de heerlijke landschappen van Slovenië, maar ook graag comfortabel in een appartement overnacht. Deze Balkan groepsreis biedt een mix van natuur, cultuur en ontspanning.

Balkan rondreizen Kotor

Voldoende keuze dus uit rondreizen in Europa door de Balkan! Diverse Europa rondreizen kun je vastleggen voor midden zomer, met vertrek in juli of augustus. Daarnaast kun je met een deel van de rondreizen Balkan ook mee in het voorjaar of in het najaar. Bekijk een overzicht van alle reisdata op de reispagina van je favoriete Balkan groepsreis.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.