Op groepsreis in Amerika: VS Grand Tour of the West

Op groepsreis in Amerika: VS Grand Tour of the West

Verre groepsreizen Singlereizen

De Verenigde Staten Grand Tour of the West groepsreis is een Amerika rondreis die je laat kennismaken met diverse grote hoogtepunten van het land. In 16 dagen tijd reis je samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar dwars door de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada. Veel van de hoogtepunten die je onderweg gaat zien zijn plekken die bij veel reizigers hoog op hun bucketlist staan. Denk bijvoorbeeld aan Las Vegas, Los Angeles en de Grand Canyon. Lijkt een rondreis door de VS met leeftijdsgenoten iets voor jou? Kom dan in deze blog alles te weten over deze leuke groepsreis Amerika!

Groepsreis Amerika - Grand Canyon NP

Rondreizen met SUV's: roadtrippen door Amerika

De Verenigde Staten ontdekken met een bus die een vaste route rijdt kan interessant zijn, maar veel leuker is het om wat flexibiliteit te hebben. Kies je voor een van de Amerika groepsreizen van Simi Reizen, dan kies je voor een extra bijzonder en flexibel avontuur. Je gaat namelijk rondreizen met SUV's. 

De voordelen van rondreizen door de VS met auto's:

  • Je hebt de mogelijkheid om aan te geven zelf te rijden (echt aan te bevelen!).
  • Je hebt de flexibiliteit om samen met je autogroep eigen plannen te maken voor onderweg. Bijvoorbeeld om samen te kiezen voor een hike, of juist voor wat meer sightseeing. Zo kunnen we autogroepen vormen op basis van interesses.
  • Je hebt de mogelijkheid om elke dag andere reisgenoten beter te leren kennen doordat we de samenstelling van de auto's elke dag of om de dag wisselen.
  • Ook niet geheel onbelangrijk: jullie kunnen met je autogroepje zelf de muziek bepalen ;-)

Je ontvangt van ons een uitgebreid roadbook met tips voor onderweg en ook de Simi reisleider voorziet je elke dag van handige informatie. Het meeste haal je uit je reis door jezelf van tevoren ook al een beetje te verdiepen in de hoogtepunten en wat je leuk lijkt om te zien en te doen.

Kies je voor een roadtrip avontuur in de VS met Simi, dan reis je dus niet de hele dag samen met een grote groep, maar geniet je wel in de ochtenden en avonden van deze gezelligheid. Je reist samen met je autogroepje en in de avond komt iedereen weer samen. Doordat je doorwisselt leer je wel iedereen uit de groep kennen. In de avond kun je samen lekker uit eten gaan en met elkaar je reisavonturen delen. De groepen bestaan normaliter uit maximaal 19 personen, waardoor er altijd wel reizigers tussen zitten waarmee het goed klikt. 

Route 66 groepsreizen Amerika

Steden bezoeken tijdens de VS Grand Tour of the West groepsreis

De VS Grand Tour of the West groepsreis staat in het teken van de nationale parken en de steden aan de westkust. Tijdens deze Amerika groepsreizen ontdek je twee topsteden:

  • Las Vegas - Vanwege het tijdsverschil kom je op de eerste reisdag nog aan op de luchthaven van Las Vegas. Slapen doe je deze nacht in Henderson. We raden zeker aan om even via de Las Vegas Strip te rijden voor een eerste kennismaking. Op de dertiende reisdag kom je opnieuw in Las Vegas. Dit keer kreeg je uitgebreid de tijd om de stad te verkennen. Je kunt er met je autogroep voor kiezen om vanuit Los Angeles direct door te rijden naar Las Vegas, of eerst een bezoekje te brengen aan Death Valley. Op dag veertien heb je nog een hele reisdag de tijd om de hotels en gokmachines te bekijken. Op dag vijftien vlieg je weer naar huis. Op de reispagina kun je eenvoudig controleren of je een ochtendvlucht hebt of later op de dag vliegt en dus nog wat extra tijd hebt in de stad. 
     
  • Los Angeles - Op de elfde reisdag vertrek je vanuit Kingman (bekend van Route 66) naar Los Angeles. Hier slaap je twee nachten. Normaliter doe je er vier tot zes uur over om hier te komen (zonder stops), waardoor je als je een beetje op tijd vertrekt nog wat uit je dag kunt halen in LA. De twaalfde dag spendeer je de hele dag in Los Angeles. Bezoek bijvoorbeeld Hollywood, de Santa Monica Boulevard of Venice Beach, of kies voor een bezoek aan Disneyland of de Universal Studios (niet inbegrepen). De keuze is aan jou! 

Las Vegas tijdens de Amerika groepsreis

Nationale parken westkust Amerika

Naast deze twee topsteden, bezoek je ontzettend veel prachtige nationale parken tijdens de Amerika groepsreis die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het gaat om de volgende zeven nationale parken (plus nog eentje waar je later mee over leest):

  • Zion National Park -  Je eerste kennismaking met de nationale parken van de westkust is het mooie park Zion. Dit park heeft lekker veel schaduw, ideaal als je nog een beetje last hebt van een jetlag. Dit park staat bekend om de indrukwekkende kloven en gevarieerde flora en fauna. Het is een van de groenste parken die je tijdens deze Amerika groepsreis tegen gaat komen. 
     
  • Grand Canyon National Park - Iedereen heeft wel van dit park gehoord. Natuurlijk slaan we een bezoek aan dit natuurgebied dan ook niet over. De Grand Canyon is immens groot. Daarom bezoeken we op twee verschillende dagen twee verschillende delen: de North Rim en de South Rim. Op veel plekken kun je genieten van een uitzicht op de enorme afgrond. 
     
  • Bryce Canyon National Park - Voor velen een verrassende favoriet is de Bryce Canyon. Hier vind je echt unieke rotsformaties, met als naam ‘hoodoos’. Elke maand hebben deze hoodoos weer een andere kleur. Er is enorm veel diversiteit in dit park en je hebt keuze uit heerlijk veel wandelroutes. Door te kiezen voor een hike ontdek je zoveel meer!
     
  • Arches National Park - De naam verraadt het al een beetje, dit park heeft prachtige bogen. Meer dan 2.000 van deze zandstenen bogen sieren het park, met de Delicate Arch als de meest bekende. Dit park kun je met de auto verkennen en biedt ook verschillende mooie wandelmogelijkheden.
     
  • Canyonlands National Park - Canyonlands is een enorm uitgestrekt park met mooie plateaus en rotsformaties, verdeeld over vier districten. Dit park is enorm surrealistisch, alsof je op een andere planeet staat! In de omgeving van dit park kun je ook nog dinosaurus sporen bekijken, zeker doen! 
     
  • Monument Valley - Run, forrest, run! Deze plek ken je misschien wel door de film Forrest Gump. Rijd zeker even langs de bekende fotoplek voor een leuk vakantiekiekje. Wist je dat dit park wordt beheerd door de Navajo Indianen? Door dit park rijd je een vast rondje langs diverse mooie uitkijkpunten en gave plekjes.
     
  • Death Valley National Park - Je kunt er vanuit Los Angeles voor kiezen om direct door te rijden naar Las Vegas, maar een bezoekje aan Death Valley kan ook erg indrukwekkend zijn. Zet de airco in de auto maar op standje vrieskist, want de gemiddelde temperatuur ligt hier in de zomer rond de 50 graden. 

In diverse nationale parken kun je met de SUV's rondrijden en stoppen bij mooie uitzichtpunten, in andere parken kun je weer een shuttlebusje nemen die je naar de uitzichtpunten en hike startlocaties brengt. 

Als je bang bent dat de nationale parken je gaan vervelen heb je het mis. Alle parken zijn zo uniek, met nieuwe mooie kleuren, uitzichtpunten en unieke elementen, daar hoef je echt niet bang voor te zijn. De entreekosten voor al deze nationale parken zijn trouwens inbegrepen bij je reissom.

Amerika groepsreis: Grand Canyon NP

Excursies tijdens de groepsreis Amerika

Alles wat je gaat bezoeken is al een avontuur op zich. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om twee leuke excursies toe te voegen aan je Amerika groepsreis. Deze twee excursies zijn inbegrepen bij je reissom. Je zult zien dat dit enorm leuk is voor de groepsbinding. 

  • Excursie Peek-a-Boo canyon - Samen met een gids ga je hiken door een prachtige kloof. Je loopt dwars door smalle doorgangen die door erosie zijn gevormd. De kronkelige patronen in de wanden zijn stuk voor stuk bijzonder om te bekijken. Voor de beeldvorming raden we zeker aan deze plek even te Googelen!
  • Excursie Cathedral Loop road - In Capitol Reef National Park volg je samen met een gids een hele gave offroad route. Dit doen we met de SUV's en samen met de hele groep. Dit is een van de redenen waarom je je wilt opgeven als bestuurder ;-). Onderweg is ook een lekkere lunch inbegrepen.

Groepsreis Amerika: Cathedral Loop excursie

Waarom je groepsreis Amerika boeken bij Simi Reizen

Met een snelle blik online zul je zien dat er diverse mogelijkheden zijn voor een rondreis door de VS. Waarom je VS Grand Tour of the West groepsreis vastleggen bij Simi Reizen?

  • Rondreizen met een groep, maar ook flexibiliteit door te reizen met SUV's
  • Je slaapt in motels en hotels en hoeft dus niet te kamperen
  • Je reist in niet al te grote groepen van maximaal 19 reizigers 
  • Je vluchten zijn inbegrepen bij je reissom en als je tijdig boekt vlieg je samen met je groep
  • Je ontvangt een uitgebreid roadbook met heel veel praktische tips voor onderweg
  • Hoewel niet nodig om een top vakantie te beleven, heb je de mogelijkheid om optionele activiteiten bij te boeken zoals een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Hiervoor hoef je enkel op een knopje te drukken (en te betalen ;-)) en wij regelen de rest.
  • Er is een reisbegeleider aanwezig ter plekke die je op vaste contactmomenten informeert over de reis en tips geeft voor onderweg.

Groepsreizen Amerika met leeftijdsgenoten

We raden ook zeker aan te vergelijken wat allemaal is inbegrepen bij de reis voor de reissom die je betaalt. Bij Simi Reizen heb je maar weinig verrassingen doordat veel al inclusief is. Ook betaal je bij Simi geen boekingskosten! Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer redenen om voor Simi Reizen te kiezen als reisorganisatie, bijvoorbeeld:

  • Je reist altijd samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar
  • Vluchten of busreis, je overnachtingen en een excursiepakket zijn altijd inbegrepen in de reissom
  • De mogelijkheid om online kennis te maken met je reisgenoten voorafgaand aan de reis
  • We horen vaak van mooie vriendschappen (en soms zelfs meer) na afloop van de reizen
  • Simi Reizen is aangesloten bij / lid van het Calamiteitenfonds, de ANVR en de SGR

Naast deze VS Grand Tour of the West rondreis, kun je bij Simi ook kiezen voor onder andere een rondreis door Californië en een groepsvakantie Canada. Bekijk dus vooral even alle opties en kies jouw leukste reis!