menu
Overweeg je om mee te gaan met de jongerenreis Bali? Wat leuk! Dan vraag je je wellicht wel de volgende dingen af: 'wat zijn de kosten ter plekke van de Bali groepsreis?', 'is Bali een duur eiland?', 'wat ben ik kwijt tijdens een groepsreis Bali?', 'hoeveel kosten maaltijden op Bali?' en 'kan ik makkelijk pinnen op Bali?' Op deze pagina over de Bali groepsreis voor jongeren geven we je antwoord op je vragen!
Bali is een Indonesisch eiland en enorm populair onder Nederlandse jongeren. Als backpack bestemming, maar ook al bestemming voor een gezellige groepsreis samen met leeftijdsgenoten. Het is een van de populairste Azië rondreizen, samen met Sri Lanka en Vietnam. Veel is al inbegrepen bij deze groepsreis Bali, maar ter plekke zijn er altijd nog een paar kosten.
Bali is niet per se een duur Indonesisch eiland. De kosten van levensonderhoud liggen in de grote steden ongeveer 1.75 keer lager dan in Amsterdam. Doordat het vrij toeristisch is, zijn de prijzen op toeristische plekken een stuk hoger dan op de rest van Bali. Desondanks zul je hier minder uitgeven aan maaltijden en dergelijke dan in Nederland als je een dag op stap bent, vooral als je lokaal voedsel eet. Over het algemeen is Bali, in de minder toeristische gebieden, een land met lage prijzen.
Op Bali betalen ze met de Indonesische Roepia, met IDR als afkorting. Je zult zien dat het omrekenen tijdens de groepsreis Bali misschien even een dingetje gaat zijn, want de bedragen lijken totaal niet op elkaar. Controleer voor vertrek nog even de wisselkoersen, deze fluctueren.
Geld opnemen kun je voorafgaand de groepsreis Bali eenvoudig doen bij aankomst op de luchthaven. In de bagagehal kun je pinautomaten vinden. We raden het aan om hier alvast een klein bedrag aan Rupiah te pinnen. Bij de grote plekken die we bezoeken tijdens de jongerenreis Bali kun je ook voldoende pinautomaten vinden. Een paar tips:
De gids zal bij het welkomstdiner 120 euro per persoon (let op: controleer het up to date bedrag op de reispagina) innen om gedurende de hele groepsreis Bali doorlopend fooien te geven aan alle helpers, zoals gebruikelijk in Indonesië. Door dit van tevoren vast te stellen weet je al waar je aan toe bent en daarnaast weet de gids exact wat gebruikelijk is om te geven aan fooien, zodat je niet te veel of te weinig geeft. Indien je met een klein groepje op stap gaat ergens naartoe kan het handig zijn om wat kleingeld bij je te hebben voor eventuele fooien.
Onderhandelen is iets wat op Bali ook heel normaal is. Dit kan prima bij kraampjes en souvenir winkels tijdens de groepsreis Bali, maar is niet toegestaan in de supermarkt of bij een restaurant. Ons advies is om het altijd vriendelijk te houden en een goede middenweg te vinden. Handig om rekening mee te houden is dat zodra je de onderhandeling in gaat, het gebruikelijk is dat je het product ook aanschaft. Probeer het vooral uit want het is een leuke beleving, maar houd het netjes en ga niet te ver. Voor jou is het waarschijnlijk niet veel geld, voor hun is het een warme maaltijd voor het gezin die avond. Als je gaat shoppen tijdens de groepsvakantie Bali en er hangen prijskaartjes aan de kleding, dan gaat het om een vaste prijs. Indien er geen kaartjes aan hangen is dit ook op basis van onderhandeling.
Gemiddeld geven Simi reizigers 10 tot 20 euro per dag uit aan maaltijden en snacks tijdens de jongerenreis Bali met leeftijdsgenoten. Natuurlijk kan dit bedrag hoger of lager uitvallen aan de hand van je gemaakte keuzes. Lokale restaurants zijn altijd goedkoper dan Westers georiënteerde restaurants en de prijzen kunnen ook extreem variëren van plek tot plek. Ongeveer prijzen tijdens de jongerenreis Bali (gemiddeld):
Je kunt overigens heerlijk eten in warungs gedurende de groepsreis Bali met leeftijdsgenoten. Dat zijn kleine lokale restaurantjes met lokaal eten. Over het algemeen geldt dat hoe groter het restaurant is, hoe duurder het eten is. Als je goed op zoek gaat naar waar de locals eten, betaal je vaak ook minder. Omdat er veel toerisme komen, worden er meer Westerse restaurants opgezet, maar daar zijn ook de prijzen naar zoals je hierboven kunt zien. Maar soms heb je waarschijnlijk zin om even een Westers georiënteerde maaltijd te eten.
Heel veel excursies zijn al inbegrepen bij de reissom tijdens de groepsreis Bali met leeftijdsgenoten en daardoor hoef je niet perse nog optionele activiteiten te doen om veel uit je reis te halen. Maar mocht je toch nog iets extra's willen doen, is dat zeker mogelijk. Optionele activiteiten zijn altijd op basis van eigen risico en op basis van beschikbaarheid omdat ze niet onder het Simi programma vallen. Optionele activiteiten zijn op Bali niet goedkoop.
Hieronder geven we een totaaloverzichtje aan van de gemiddelde kosten:
Tezamen komen we uit op eenmalige kosten van 242 euro en totale kosten per dag van 19 euro. Stel je reis duurt 14 dagen ter plekke, dan kom je gemiddeld op basis van deze inschatting uit op kosten ter plekke van 36 euro per dag (zonder optionele activiteiten 31 euro per dag). Hier kun je de kosten van inbegrepen maaltijden nog vanaf trekken (te vinden op de reispagina). We raden aan altijd iets extra's te rekenen voor de zekerheid. Nogmaals zijn de daadwerkelijke kosten erg afhankelijk van je eigen keuzes en uitgavenpatroon.
Wat is de beste reistijd voor Bali? Dat lees je hier!
Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.